Tóth Brigitta, a Fokos Lovasiskola vezetője és segítőkész társai Nagy Laura  és Tyukász Orsolya “vették szárnyaik alá” a gyerekeket egy héten át, mely tábor  július 15-19. között került megrendezésre Tázláron. Aki a lovakat szereti, az bizony már rossz ember nem lehet. A 18-23 fő között változó gyermeklétszám egy teljes héten át élvezhette a pacik szeretetét. Korosztályban nézve egészen az óvodás kortól a középiskolásig vettek részt a táborban tázláriak, bócsaiak, soltvadkertiek és még volt, aki Kecskemétről is elutazott idáig.

-Hirdetés-

A gyermekek többsége Brigi összes lovát imádja, mind a tizet. Ezalatt az 5 nap alatt megtanulták a lovak szerető gondozását-ellátását is, mely nemcsak abból áll, hogy elmennek és felülnek a kiválasztott ló hátára. A táborban megtanulták megetetni, lecsutakolni, illetve felnyergelni a lovakat. Emellett lovaglás, lovas vetélkedők és játékok, filmnézés  -természetesen a lovakról-, és a lószerszámokkal való ismerkedés gazdagította a gyermekek tudását. A tábor pénteken végül egy tábortűzzel zárult.

“Patacsata”, “Lóbolondok”, “Az unikornis rejtélye” című filmeket néztük meg, közben pattogatott kukoricát ettünk. Nekem ez is nagyon tetszett a táborban. Persze nagyon szeretem a lovakat is, de a kedvencem a Villám, mert nagy és szép – meséli derűsen az egyik soltvadkerti kislány.

A tábor lelkei: Tyukász Orsolya, Tóth Brigitta és Nagy Laura

Tóth Brigitta, a Fokos Lovasiskola vezetője ezúton is köszöni a Tázlári Önkormányzat és a szülők támogatását, segítségét. Szívesen várják következő táborukba is a gyerekeket, melyet augusztus 12-16. között rendeznek meg. 

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (64 db kép)
MEGOSZTÁS