A soltvadkerti önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően hozzákezdhetett a piactér további fejlesztéséhez és bővítéséhez. Ennek keretében a meglévő fedetlen árus részek csarnokkal történő lefedése készül el.

A soltvadkerti Vadkert Komszolg Kft. vezetője Schnürlein Andor elmondta, hogy a munkaterület átadása után a beruházás július 22-én kezdődött meg és 120 napja van arra a kivitelezőnek, hogy az építkezést befejezze.
-Hirdetés-

Az építési terület kijelölése után a fedetlen rész elkerítése megtörtént. Emiatt azokat az árusokat, akik ezeknél az asztaloknál rendelkeztek bérlettel, a piaccsarnok melletti parkolóban helyezték el. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az árusok és a vásárlók is elfogadták a kialakult helyzetet. Most mindenkit az áruval megrakott asztalok látványa fogad.
Nagy terhet jelent a Vadkert Komszolg Kft. számára a parkok és egyéb területek kezelése, karbantartása is. Mindezekről a cég vezetője megemlítette, hogy sikerült kialakítani azt a rendszert, amivel mostanra már hatékonyan tudják ellátni a feladatot. Rengeteg olyan eset volt az idén, mely többletfeladatként jelent meg a napi munkában. A csapadékvízelvezető-rendszer megújítása és a záportározó kialakításával jelentősen csökkent a felhőszakadások miatt kialakuló problémák előfordulása. A záportározónál fásítás is történt, amely alkalmával fűzfák és tölgyfák kerültek elültetésre. Itt a továbbiakban majd 4 ha vízfelületet és 4,5 ha partrészt kell majd karbantartani. A kaszálás gépesíthető a sík területen és a minimális kézi fűnyírást már gond nélkül meg tudják majd oldani. A záportározóval kapcsolatban kiemelte, hogy nagy mennyiségű vizet tartalmaz. A számítások szerint most 78 ezer m3 víz van a két kisebb tóban összesen. Ez egy csatornaösszeköttetés által nem csak a Vadkerti-tó vízpótlására szolgálhat, hanem a mellette található mezőgazdasági területekre is jótékony hatással van.
A záportározó mellett található egy új fitness park is, amellyel kapcsolatban friss információkat közölt a cégvezető.

A „D” típusú sportparkról elmondta, hogy a napokban megtörtént a terület műszaki átadás-átvétele, tehát a sportolók használatba vehetik a területet. A továbbiakban a Vadkert Komszolg Kft.-nek van még néhány kisebb feladata itt, mint a terület parkosítása, szépítése, padok, kerékpártárolók, valamint hulladéktároló kihelyezése. A műszaki paraméterekről tudni kell, hogy a futókör egy 200 méter hosszú, folyamatos gumiborítású rész. A kondicionáló rész egy 85 m2-es területen került kiépítésre, ahol olyan eszközök vannak, amelyeken a saját testsúly alkalmazásával lehet gyakorlatokat végezni és edzeni.

A sportparknál nagyon jó kiegészítő táblák találhatóak, melyek különböző utasításokat tartalmaznak arra vonatkozóan, hogy melyik eszközt, milyen módon lehet használni biztonságosan.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)