Körbeülünk és megbeszéljük. Azokat a dolgokat, amik nekünk fontosak. Leginkább a lelki témák, melyeket rendbe kell tenni néha. Mondjuk minden nap! És aki ezt nem tanulja meg fiatalon, annak felnőtt korában ez visszaköszön. Sajnos negatívan. Mint ahogy az is, ha megtanulja rendezni a lelkiismereti dolgokat. Csak az pozitívan.

-Hirdetés-

Ezért tartotta fontosnak a bócsai, a soltvadkerti és a kunszentmiklósi római katolikus egyházközség, hogy idén is megtartsa hittanos nyári táborát. Igen: ez már huszonharmadik alkalommal történt. A nyolcvan résztvevőnek ezúttal a domaszéki Zöldfás Lelkigyakorlatos Ház adott otthont.

A tábor témája az Eucharisztia, az Oltáriszentség volt, ezzel is készülve a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A katolikus egyházban ez a hét szentség egyik eleme, melyet minden hívőnek ismernie kell. Az eucharisztikus kongresszus pedig egy olyan nagy világesemény lesz jövőre, melyre nagy erőkkel készülnek a szervezők és házigazdák, azaz a hazai katolikusok.

Az oltáriszentségre utalt a tábor egyik kedvelt dala, a Jézus Krisztus Szupersztárból ismert „Kenyered és borod táplál engem”. Ez és sok más, gitárral, tábortűz mellett énekelhető dal nagyon kedvelt ebben a korosztályban. Az ún. modern, ifjúsági keresztény énekek már túlmennek az adott vallás teológiai programján és a legtöbb keresztény felekezetben elfogadottak, ismertek.

A hittanos fiatalok három délelőtti foglalkozáson csoportokban dolgoztak fel három bibliai történetet a tábor témájához kapcsolódóan. A csoportvezetők minden reggel zsolozsmát imádkoztak, Szabó József kunszentmiklósi kisegítő lelkész vezetésével. Ehhez kapcsolódtak a szentmisék és a reggeli imák.

A programban a beszélgetések és szertartások mellet gyalogtúra, szegedi városnézés, és fürdőzés szerepelt.

A tábor szervezője és vezetője Paragi Anikó hitoktató volt a bócsai Szent Margit plébániáról. Kunszentmiklósról Vass Gáborné Ildikó, Király Dóra, Szabóné Sobujtó Julianna; Bócsáról Paragi Anikó, Mucsi Zsófia és Deli Renáta érkezett a gyermekekkel. A tábor gitárosa Nagy Dénes volt Kecskemétről, aki zenéjével elvarázsolta a táborozókat. Sokat segítette a tábor munkáját Völgyesvári László és felesége, Erzsi néni Bócsáról, illetve Viszkók Sándorné Soltvadkertről. A tábor lebonyolításában sok középiskolás és egyetemista segített.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS