A Pásztortűz Egyesület 2019-ben, immár tizedszer szervezte meg a Büszke Kiskun Tábort. Végső István történész vezetésével a kiskunhalasi diákok, gyermekek megismerkedhettek városuk és a Kiskunság históriájával.

A nagy kánikulában előadások, tanulmányutak és séták révén sokat megtudhattak számos érdekességekről és rejtélyről is.

-Hirdetés-

A kiskunhalasi városi könyvtár helytörténeti gyűjteményének megismerése után a diákok a városban nézték meg a fontosabb látnivalókat. Másnap Bugacpusztára tettek egy kiruccanást. Az egykori pásztorszállás, puszta számos lehetőséget kínál a látogatóknak. A Pásztormúzeumnál előadást hallhattak a pásztorok, betyárok életmódjáról, majd csikós bemutatót tekintettek meg.

A harmadik napon, Ópusztaszeren a közismert emlékparkban megtekintették a Feszty körképet, a 3D filmvetítést a magyar történelemről. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban sétáltak a skanzenben, a nomád parkban, és megnézték az Árpád emlékművet és a monostort (remetelak) is.

Kunfehértón a település történetével ismerkedhettek. Érdekes kiránduláson vettek részt a fehértói tölgyerdőben. Felfedezték a virginiai holdruta élőhelyét és a háromszáz éves címeres tölgyfát is. Megnézték a tájházat is. Végül tófürdői stranddal pihenték ki magukat.

A programot az Alapítvány a Közjóért támogatta. 

V.I. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS