Bár a reklámanyagokban nem hangsúlyozták ki ezt a kerek évfordulót, még jó, hogy a konferansz tudta, hisz emlékezett rá: 1999-ben szervezték meg az első Sörfesztivált a Vadkerti-tónál és azóta is folyamatosan jelen van ez a július végi esemény a helyi idegenforgalmi kínálatban.

-Hirdetés-

Az 1+2 napos rendezvény csúcspontja a szombat volt. Az előestén disco (Voksán Virág domborított), a vasárnap pedig lecsengető party várta a vendégeket a tóparton.

Kezdésnek mi más lehetett volna szombat délután, mint gyerekműsor? A 35 éve színpadon lévő, szekszárdi Holló Együttes nem ismeretlen a kisvárosban. Többször is felléptek, profik! Mégis aránylag kevesen hozták ki a gyerekeiket, pedig az apukák számára is megvolt a vonzerő a színpad előtt.

Színpadra lépett a 35 éves Holló Együttes is

A szegedi alapítású Gypo Circus valódi cirkuszt nyújtott a színpadon. Ez a zenekar igazi fenegyerekekből áll, akik virtuóz játékukkal és bohóckodásukkal tényleg cirkuszba illő mutatványokat végeznek. A zenei humort bőven megfűszerezte a klarinét és a hegedű — no meg Hegyesi András, az egyik frontember. (Itt mondjuk mindenki frontember!) A zene jó volt, a közönség fanyalgott. Na jó: nem lehet mindig Pákó és Grófó!

Az USNK egy erdélyi magyar rapduó, az X-Faktor nyolcadik évadának győztesei

Aztán jöttek az erdélyi repperek: az USNK. A két fiatalembert jómozgású  táncoslányok egészítették ki. Tavaly tűnt fel ez a formáció és főleg a tinik számára jelentenek idolt. Jelenlétük bizonyíték arra, hogy Erdélyben is többfajta zenei stílusirányzat működik.  Hozzájuk bizony kijött a rajongótábor a koncertre!

„Látjátok, még villám- és menydörgés effektet is hoztunk!”

Akiket sokan vártak, estére szépen meg is érkeztek: Anna and the Barbies! Egy különleges zenekar egy különleges énekesnővel. Pásztor Anna és az ő szabad szája igazi sörfesztiváli hangulatot teremtett. A színpadi performance-nak része volt a leány- és legénybúcsúsok köszöntése, sőt: vetkőztetése! A zenekar szlogenje — „Az őrületnek is van tere!” — bőven megnyilvánult.

Az Anna and the Barbies 2004 őszén Budapesten alapított magyar zenekar

És az időjárás éppen eddig engedett!

Ahogy a Barbiék levonultak, kitört a vihar. Így a beigért, hajnalig tartó buli nem valósult meg. Bár ettől a lelkes közönségtől sok minden kitelt volna, lévén a hangulat megvolt…

Sörösök és büfések

Szűkült a kör a színpad körül: így legalább családiasabban elfértünk. A helybéli és vidéki kínálók különböző gasztronómiai különlegességekkel kecsegtették az arra járókat. A Kárpi és Csiki sör, valamint a gyümölcsös és különleges erjesztési módokkal előállított palackos és csapolt sörök elé jó alapozást nyújtottak a pálinkák és likőrök. Még a hűvös idő is meglett volna hozzá. „Igaz, tíz évvel ezelőtt hosszú sorok álltak a boltunk előtt, most meg kisebb csapatok jönnek, de így is megvan a vendégszámunk” — mondta egy helyi büfés. Több véleményben viszont kifogás merült fel a meghirdetés miatt: „Azt nem tudom, hogy kéne, de hogy sem a környékbeliek, sem pedig a nyaralóvendégek nem jönnek be a fesztiválra, az tarthatatlan. Itt ezreknek kellene hullámoznia a parton, függetlenül az időjárástól! Mitől működik Kunfehértó, mitől működik Szelid?” — mondta egy rendszeres büdöstózó.

Ők mindent megtettek a sikerért: Schnürlein Andor, a Vadkert Komszolg Kft ügyvezetője és a Hegyesi András, a Gypo Circus kiskunhalasi énekes-gitárosa (Fotó: Káposzta Lajos) 

Az is igaz, hogy a szomszéd rétje mindig zöldebb! Ezzel együtt nem látjuk a másik fél gondjait és álmatlan éjszakáit. Ami biztos: a program rendesen össze volt rakva és az időjárás is kitartott.

Káposzta Lajos 
Fotók: -K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS