Csendes Ősz Idősek Otthona Család- és Gyermekjóléti Szolgálata a szünidő második szabadidős táborát szervezte a nyár folyamán. Július 29-től augusztus 2-ig tartalmas, érdekes programokkal várták a gyerekeket.

-Hirdetés-

A hétfői gyülekezésnél Gombkötőné dr. Sendula Judit intézményvezető és a szolgálat munkatársai köszöntötték a táborozókat, kísérőiket. Ízelítőül ismertette a hét programját.

A gyerekek máris birtokba vették a különféle játékeszközöket, labdajátékokat, célbadobókat, gólyalábakat. Mindjárt izgalmasan indult a hét – Vancsik Nándor, a Kecel Karate Club Egyesület nevében a mozgás és a sportok fontosságáról beszélt, miközben erőnléti gyakorlatokat tanított a jelenlévőknek. Délután városismereti vetélkedő volt a program.

Kedden az Érzékek kertjében tett látogatással kellemesen telt az idő Filus Attila és Filus Attiláné Éva szíves vendéglátásával. Délután az egészségmegőrzéssel kapcsolatban szerezhettek ismereteket, tapasztalatokat a gyerekek.

A hét közepén, szerdán élőben tapasztalhatták a gyerekek mennyire felelősen vagy felelőtlenül közlekednek a felnőttek. Kuti Erika rendőr őrnagy, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója és Baltás Adrienn c.r. zászlós, balesetvizsgáló, balesetmegelőzési előadó a gyerekekkel közösen közúti ellenőrzést tartott a városközpontban. A megállított autósok közül, aki betartotta a szabályokat, dicséretet és édességet kapott, a szabálytalankodók, gyorshajtók vagy biztonsági öv nélkül közlekedők most nem büntetést, csak figyelmeztetést és savanyú cukrot kaptak a gyerekektől.
Ehhez kapcsolódva délután folyamán játékos formában összegezték a tapasztalatokat, ismereteket.

Csütörtökön a Szentháromság templomban kezdődött a nap, ahol Tápai Péter atya vezette körbe a kíváncsi gyereksereget, miközben az épületről és annak életünkben betöltött jelentőségéről, történetéről beszélgettek, majd a plébánia kertjében hittanos témájú játékokat játszottak, kvíz kérdésekre válaszoltak. Mindenki megcsodálhatta az udvar rengeteg színes növényét és a kertben tartott különleges madarakat.

Délután a Városi Múzeumba várták a gyerekeket a 150 éves keceli Posta történetét bemutató „Az információ szolgálatában” címmel megrendezett kiállítás megtekintésére, ahol megismerkedhettek Baloghné Halál Ágnes posta vezető segítségével  a Keceli Posta és Kiss Csaba magángyűjtő dokumentumaival, tárgyaival.

Egész napos kirándulással zárult a Nyári Tábor. Különleges élményben volt részük a gyerekeknek.  A Négykerékhajcsár Terepjáró Klub, Szabadidő Sport Egyesület tagjainak terepjáróin utazhattak az Imrehegyen lévő Életházhoz. Útközben a Kecelringen izgalmas perceket tölthettek a „hajcsárok” jóvoltából.

A nap többi részét az Életház kertjében töltötték a gyerekek, szabad játékkal, versenyjátékokkal, „Ki, Mit tud?” vetélkedőn mutathatták be produkcióikat. A gólyalábon járástól kezdve az éneklésig, a balettől a gimnasztikáig, a karika gyakorlatokon át színes műsornak tapsolhatott a közönség.

Köszönet a Csendes Ősz Idősek Otthona Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársainak, a segítőknek, a felajánlóknak, szülőknek, hogy a nyár folyamán sok-sok élménnyel gazdagodhattak a táborok részvevői.

Varga Eszter
(Fotók a levendulásból:Tálas Hajnalka)

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (85 db kép)
MEGOSZTÁS