Magyar kupamérkőzésen fogadta a Kecel a Bácsalmás együttesét augusztus 4-én, vasárnap. A nyár folyamán a Kecel együttesében több változás is történt.

-Hirdetés-

Nagy Előd edzőt a soltvadkerti Szabó Attila, alias Butra váltotta a kispadon. A játékoskeretben is történtek változások. Érkezett Krahulecz Ákos Dunaújvárosból, Horváth Ákos visszatért Kiskunhalasból, Bányai Máté a Kiskőrösből, Csanádi István a Szegedi VSE-től, és Ruff Lénárd a Sükösd együtteséből. Távozott Nagy Gábor, Brindza Tamás és Török András Kiskunhalasba, Patai Balázs és Patai Gergő Akasztóba, Urlauber Bence Géderlakba.

Ezek után nézzük a mérkőzést:
A 4. percben máris megszerezték a vezetést a hazaiak. Bányai Máté jó huszonötről bombázott a kapuba. “Így kell bemutatkozni az új csapatban”  – hangzott is el több hazai drukker szájából. Ezek után jobbára a Bácsalmás tudott kialakítani mezőnyfölényt, de a hazaiak jó védekezésével nem tudtak mit kezdeni a vendégek. Majd a 38. percben – egy nagyon szép kontratámadás végén – Bajnok Noel kettőre növelte a hazai előnyt. Így kétgólos hazai előnnyel vonultak a felek a szünetre.

Bányai Máté góllal debütált új csapatában

A második játékrészben is a hazaiak taktikus játékával sokáig nem tudott mit kezdeni a vendég Bácsalmás. Majd az utolsó negyedórára megélénkült a játék és záporoztak a ziccerek itt is, ott is.

Bajnok Noel is kiválóan játszott

A 76. percben Bajnok Noel nagyszerű beadással szolgálta ki a középen érkező Herczeg Róbertet, aki a hálóba gurított (3-0). Majd a 82. percben a vendégek szépítettek az új igazolásuk Velez Donát révén. A 85. percben Bajnok Noel nagy ziccerben a kapusba lőtte a lasztit, majd Herczeg Róbert lőtt fölé. Egy percre rá Bajnok szép cselei után Ruff lőtt a kapusba.

A 88. percben Sibalin közeli lövését védte bravúrral Engler. Majd Bleszák Csaba iramodott meg a jobb oldalon és passzolt Bajnokhoz, aki pedig Bányaihoz továbbította a lasztit. Bányai jól vette észre, hogy a vendég kapus kint áll a kapujából és egy emeléssel próbálkozott – majdnem sikerrel is járt, hiszen a labda a felső lécen csattant. A 90. percben újabb Bajnok ziccer következett. Majd rá egy percre a menteni igyekvő Sendula József majdnem a saját kapujába mentette a lasztit, a játékszer végül centikkel a hazai kapu mellett hagyta el a játékteret.

A találkozót így 3-1 arányban a hazai Kecel nyerte. Jól sikerült tehát Szabó Attila bemutatkozása a Kecel kispadján.

További kistérségi megyei első osztályú csapataink eredményei:
Lajosmizsei VLC – Akasztó FC 5-4 (Gól: Juhász Tamás, Patai Balázs, Tratter Tibor és 1 öngól)
Pálmonostora SE – Kiskőrösi LC 0-7 (Gól: Hajnal Gábor 2, Eugene Salami 3, Kapus Patrik és Petrovics Kevin)
Géderlaki KSE – Soltvadkerti TE 1-4 (Gól: Radics Zoltán 2, Tóth Árpád 2)

A Magyar Kupa második fordulójának sorsolását augusztus 6-án kedden 15 órakor sorsolják a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség Kecskeméti székházában. A második forduló játéknapja augusztus 14. szerda.

B.D

MEGOSZTÁS