2019. augusztus 10-én megrendezésre került a Éjszakai Fáklyás Bakancstúra, a Ritmika Sportegyesület szervezésében Akasztón. A túrázók nemcsak a környékről, hanem az ország egész területéről érkeztek.

-Hirdetés-

Az útvonal: Akasztó-Soltszentimre/Csonka torony-Akasztó volt. A túrázók biztonságáról az oda és visszaúton is az Akasztói Polgárőr Egyesület gondoskodott.

A felnőttekhez társulva gyerekek, sőt még kutyák is megtették a távolságot. Láthatóan évről-évre bővül a résztvevők száma, több korosztályt is megmozgatva, akiket sem a trópusi meleg, sem a sötét, sem a szúnyogok nem riasztottak el. A program különlegessége, amikor meggyújtják a fáklyákat, hiszen a látvány és az élmény csodálatos, egyedülálló és káprázatos. 

A megfáradt vándorokat a helyszínen elkészített vacsora, babgulyás (Kastély Attila), palacsinta (Nagy Imre) és Ági Szörp várta. A túrázás mellett egyéb színes programok is gazdagították az estét. Lehetőség nyílt hennafestésre (K.Dóra, H.Kitti, Sz.Réka), csillám tetoválásra (N.Nóra), a tábortűz mellett közös dalolásra, gitár kíséretével (László Tibor).

A Dirner-Siland Futsal Club jóvoltából az első hat beérkező túrázó ajándékcsomagot vehetett át Szilágyi András vezetőtől.

A legutolsó meglepetése a szervezőknek: a világítós kívánságlufik, melyeket a résztvevők egyszerre engedtek útjukra, bízva abban, hogy álmaik valóra válnak.

A megfáradt vándoroknak lehetőséget biztosítottak a hazajutásra; traktor szállította vissza őket Akasztóra. Az önzetlen segítséget és a biztonságos hazajutást a szervezők Papp Imrének köszönhetnek. A fáradhatatlanok fáklyával tették meg a visszautat. A hangulat fantasztikus volt, sikerült mindenkinek kikapcsolódnia a monoton hétköznapokból. 

A szervezők lelkesedése töretlen, ha a következő évek Éjszakai Fáklyás Bakancstúra megszervezésére gondolnak, így a túrázó kedvűek már beírhatják a naptárukba a jövő augusztusi programjaik közé a 2020.08.08. időpontot.

A rendezvény mindenki számára ingyenes volt ezúttal is. Nem utolsó sorban: nagy öröm volt számunkra, hogy csatlakoztak hozzájuk a Trizoli Jótifuti Egyesület tagjai, akik szintén ezen a napon a saját rendezvényükről, a Szelídi tóról tekertek át, hogy részt vehessenek. A sportteljesítményük rendkívüli, hiszen kerékpárral jöttek és a programon való tartalmas részvételt követően még kerékpárra pattantak, hogy a Szelidi tavon folytathassák a csapatépítésüket.

A szervezők külön köszönettel tartoznak azoknak, akik fáradtságot nem kímélve társadalmi munkában segítették munkájukat és azoknak is, akik részvételükkel emelték a rendezvény színvonalát.

A program előtt hirdetmény útján keresték a szervezők a PUSZTA KÖLTŐJÉT, amit meg is találtak! Igazi irodalmi remekmű született, amit a Ritmika Sportegyesület az alkotó hozzájárulását követően közzé fog tenni!

T.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (79 db kép)
MEGOSZTÁS