Vannak a maratonfutók, a kerékpározók és az úszók. Aztán ha összerakjuk, akkor kijön a triatlonista. Ha megsokszorozzuk a távokat, akkor vasemberről, azaz Iron Man-ről beszélünk. A kihívás, a feladatok nehézsége fokozható. Ennek alapján egy mindenre elszánt csapat a lehetőségek végső határáig tolja a versenyzést: az az extrem man, azaz — ahogy Nagyatádon, a versenysorozat színhelyén hirdetik — eXtremeMan. Ezen a múlt hétvégén rendezett kihíváson tucatnyi versenyző és szurkoló vett részt Soltvadkertről illetve Bócsáról. De nem is akárhogyan…

Lukácsné Völgyesvári Réka így mesélt az idei, 30. eXtremeMan versenyről:

-Hirdetés-

A fiúk versenynaptárában már évek óta benne van ez az esemény: a férjem, Lukács Sándor 2. alkalommal vett részt, de például a soltvadkerti Ficsor Gábor nyolcadszor indult rajta. Tehát készültek és el is utaztak szépen Nagyatádra. A már említetteken kívül ment még Kiss Gábor, Kovács Péter és Schmél Attila, de pár kilométer erejéig Kemény Péter, illetve szurkolóként Majer József és a korábbi nagy versenyző, Weppert Sándor is ott volt.

Aztán páran feleségek úgy döntöttünk a felkészülés napjaiban, hogy a szurkolótábor csak velünk lehet teljes. Így a szombati futóversenyen már mi is ott buzdítottuk derék harcosainkat. Rájuk fért, kellettünk a jó eredményekhez!

Vasembereinkkel 😊 – Ficsor Veronika, Ficsor Gábor, Lukácsné Völgyesvári Réka, Lukács Sándor Luky, Kissné Ország Dóra, Kiss Gábor, Kovács-Börcsök Brigitta és Kovács Péter Nagyatádon.

Mennyire jelentősek ezek az eredmények?

Nem mi vezetjük a tabellát, de itt már nem az a lényeg. Maga a triatlon is nagy kihívás, de az Iron Man és a hozzá hasonló komplex versenyek esetében a felkészülés és a lelkierő a mérvadó. Azaz: hogy meg tudod csinálni! A verseny érett, felnőtt embert kíván meg — legyen az férfi vagy nő! Aki ezt teljesíti, az már tényleg extrém…

Végezetül: mik voltak a távok a nagyatádi versenyen?

3,8 km úszás a gyékényesi tóban (a júliusi soltvadkerti triatlon versenyen ez 1,9 km volt), 180 km kerékpározás (Vadkerten 90 km) és 42 km futás (Vadkerten 21 km). Ezek a távok már önmagukban is vasembert igényelnek. Itt most egyben volt!

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS