Faluhelyen még működik a csapatszellem, az összetartás. Ez volt tapasztalható abban a gyermektáborban is, amit a Család és Gyermekjóléti Szolgálat szervezett Tabdin és Kaskantyún. Közel egy évtizede, minden nyáron, öt nap önfeledt kikapcsolódást biztosítanak a Tabdi Önkormányzat jóvoltából térítésmentesen a két falu 14 év alatti gyermekei számára.

-Hirdetés-

Az idei évben augusztus 12-től várták a gyermekeket. Tóthné Varga Regina, családsegítő elmondása szerint a fürdő a legnépszerűbb, ezért ha az időjárás engedi, a hét három napját vízközelben töltik. Egy nap a kerékpározás jegyében telik, egy nap pedig szétszakad a két csapat, és a saját iskolájukban játékos vetélkedőkkel, sorversenyekkel és kézműves foglalkozással várják a kölyköket.

Boldogság van!

A két településről 40 gyermek felügyeletét önkéntes pedagógusok oldották meg. Kaskantyún a táborvezető Kutyifa Ferencné volt, Tabdin pedig Tóthné Varga Regina. Az idén rendhagyó volt a kerékpáros nap, Tabdiról a gyerekek áttekertek Kaskantyúra, onnan pedig Vizi Attila jóvoltából katonai teherautóval utaztak a soltvadkerti Tavirózsa Kalandparkba.

Vizi Attila utaztatta a gyerekeket

A játszónapon Tabdin számháború, társasjáték és kreatív foglalkozás után a szülők spagettivel lepték meg a táborozókat.
Kaskantyún, a Szilvia Ranchon Csuporné dr. Kukucska Szilvia és Csupor Zsolt kedves vendégszeretetét élvezhették. A lovak között csodás környezetben egy kincsvadászaton vettek részt, ahol a megtalált papírok kérdéseket rejtettek, így a gyerekek sok mindent megtudhattak a lovak világáról. Szilvia a városi élet helyett választotta ezt az életformát, és elmondható, hogy látványos boldogsága nemcsak a lovakra, de a környezetében élőkre is átragad, így a gyermekek is rendkívül élvezték a ranchon töltött időt.

Csuporné dr. Kukucska Szilvia mondja el a játék részleteit

A tábor minden egyes napja szabad mozgást, kikapcsolódást adott, minimális szükség volt csak a fegyelmezésre, hiszen a gyermek gyerek lehetett és ez hatalmas kincs a mai rohanó világunkban!

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (74 db kép)
MEGOSZTÁS