A XVI. Fülöpszállási Falunapok (2019. augusztus 16-17.) keretében, nyugalomba vonulása alkalmával köszöntötték dr. Mátyás János fogszakorvost, aki 1987-óta végezte Fülöpszállás és Soltszentimre lakóinak fogászati ellátását. A szórakoztató rendezvények mellett, a falunapok programjába illesztve ünnepelték a helyi posta megnyitásának 150. évfordulóját is.

-Hirdetés-

Az első nap délutánján az egészség megőrzése kapott szerepet. Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálaton vérnyomás és vércukor méréseket végeztek. Foci Freestyle bemutatóval igyekeztek kedvet csinálni a sportoláshoz. A Fülöpkei 5 próba vidám csapatverseny és Fülöpkei lóti-futi futóverseny adott lehetőséget a mozgásra.

A második nap délelőttjén a piaccsarnoknál kezdte meg működését a gyerekek számára a körhinta és az ugráló vár. Az árusok a portékáikat kínálták és megkezdte működését a büfé, valamint a bográcsokban itt készült a birkapörkölt ebéd is. Ezzel párhuzamosan a faluházban a gyerekek izgalmas lézerharcot vívtak. Emellett saját meghajtású gokartozással mérhették össze ügyességüket és kipróbálhatták a számítógépes virtuális játékokat is.

A XVI. Fülöpszállási Falunapok ünnepségén Gubacsi Gyula polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd méltató szavakkal köszönte meg dr. Mátyás János fogszakorvos és asszisztense, Sántháné Sáfár Mária több mint harminc éves áldozatos munkáját.

A helyi posta megnyitásának 150. évfordulója alkalmából, Torkos László, a Magyar Posta Zrt. Kelet-magyarországi Területi Igazgatóság osztályvezetője mondott beszédet, majd a település postájának múltjáról és a postatörténeti kiállításról Verók István kiállításvezető adott ismertetőt.

Tóth László kuratóriumi elnök, Petrás Szilvia fülöpszállási postavezető, dr. Lovász József kuratóriumi titkár és Torkos László területi üzemeltetési osztályvezető

A postatörténeti kiállítást a fülöpszállási posta dolgozói, a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány, Fülöpszállás Önkormányzata, helyi vállalkozások és a Kecskemét 1. sz. Körzeti Posta támogatásával rendezték meg. A kiállítás a Magyar Posta és bélyegkiadás története mellett Kass János Kossuth-díjas grafikusművész bélyegeit és bélyegterveit mutatta be, amit a fülöpszállási posta történetével kapcsolatos emlékek, dokumentumok, tárgyak egészítenek ki.A ünnepséget követően a kikapcsolódásé volt fő szerep. A Fülöpi Csoszogók néptáncosai és a Kéknefelejcs Daloskör, majd a Fülöpszállási Diákok „A három pösze lány” című előadása képviselte a helyi előadókat. Molnár Orsi a gyerekeket és szüleiket táncoltatta meg. A Pesti Magyar Operett Színpad énekesei az operett világát, Jolly és Suzy a mulatós zenét, a Bitangolók duója a magyar rockzene hangulatát hozta el a falunap színpadjára.

Az esti programban a tűz kapott főszerepet. Palatinus Attila, stuntrider motoros, ezúttal látványos tűzijátékos elemekkel tarkított bemutatója ejtette ámulatba a nézőket. A Jugglers of the Village, szentkirályi tűzzsonglőr csapat, hangulatos zenére komponált koreográfiában, megrendítő és kápráztató hatással bíró, lenyűgöző láng és fénytáncot mutatott be. A tüzes program zárásaként, hagyományos tűzijáték töltötte be az égboltot. A falunapok eseménysorozata hajnalig tartó Nosztalgia Diszkóval zárult.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (81 db kép)
MEGOSZTÁS