Az államalapító István királyra emlékező műsorral és az új kenyér megszentelésével ünnepeltek Izsákon 2019. augusztus 20-án, a város főterén tartott rendezvényen.

-Hirdetés-

A Tegyünk Izsákért Egyesület már nyolcadik éve szervezi meg Izsák Város Önkormányzatával közösen tartott augusztus 20-i ünnepséget a város főterén. A nemzeti himnuszunk hangjaival kezdődött megemlékezésen, elsőként Sörösné Boldoczki Timea egyesületi elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Mondok József polgármester mondott beszédet. A független keresztény magyar államalapítás és a magyar állam ezeréves folytonosságára emlékezve, hangsúlyozta, hogy most mi, a ma élő magyarok vagyunk a Szent Istváni hagyaték őrzői és gyarapítói. Megnyugtató látni, hogy komoly előrelepések történnek az országban és Izsák is jelentősen gyarapszik: új iskola, megszépülő városháza és központi park, épülő piaccsarnok.
Az ünnepi műsorban Balogh Pálné saját versét adta elő, majd Halmi Norbert és Dezsőfi Kitti virtuóz hegedűjátékában gyönyörködhetett a hallgatóság. A nemzeti szalaggal átkötött új kenyér áldását és megszentelését Bajkó Zoltán plébános végezte, ezt követően Mondok József polgármesterrel közösen felszelték az új kenyeret. Az izsáki általános iskola diákjai, a nyári drámatáborban készültek fel az államalapítás korát és István királlyá koronázását bemutató jelenetre.
A rendezvény további részében, az Ezüst Gólya Nyugdíjas Klub közreműködésével, a résztvevők megkóstolhatták az új kenyeret és Szűcs Sándor helyben sütött kenyérlángosát a Gedeon Birtok borával vagy mustjával kísérve. A kóstolás során kialakult kötetlen, jó hangulatú beszélgetés jól példázza, egy – remélhetőleg bővülő – alkotó közösség erejét.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS