Igen, a szervezők úgy döntöttek, és jól döntöttek: legyen két nap az ünneplésre, a bemutatkozásra és a mulatásra! Bócsán, az Élmények Falujában augusztus 19-én immár harmadik alkalommal rendezték meg a „Négykézláb Emlékparty”-t, másnap pedig a Falunapot. Egymást nem zavarva, a Parkerdőt többszörösen kitakarítva és a legnagyobb odafigyeléssel.

Még a szakszövetkezeti világból ered, hogy Bócsán augusztus 20-án Falunapot rendeznek. És amellett, hogy minden évben „kötelező a megújulás”, a hagyomány, az hagyomány: ilyenkor sokan kimennek a Parkerdőbe, vendégeket, hívnak, sőt egyre többen már maguktól jönnek ide — akár a szomszéd településekről. Vagy a távoli Németországból.

-Hirdetés-

A Négykézláb Bulin a DJ-k mellett Zoltán Erika és az Ámokfutók szórakoztatta a közönséget: ennyien még talán sosem voltak itt!

A Falunap délelőtti szentmisével vette kezdetét a katolikus templomban, majd délután az iskolások tánca, birkózó bemutató és számos szabadtéri program szórakoztatta a közönséget.

Az ünnep Szőke-Tóth Mihály polgármester ünnepi köszöntőjével, majd a helyi lelkészek gondolataival és az új kenyér megszentelésével vette kezdetét. Ezt Négyesi Erika és barátai sütötték, éppen úgy, mint a délután folyamán a többi házi süteményt a falukemencénél.

Számos gyermekprogram várta a fiatalokat: szabadtéri és népi játékok, kézműves foglalkozás, arcfestés és henna, illetve hajfonás volt a sláger, emellett mindenki kipróbálhatta a kihelyezett számítógépes játékokat — még a virtuális világot is…

Hagyományosan ott voltak a soltvadkerti íjászok, a lufihajtogató bohóc és természetesen a légvár!

A színpadon Szabó Noémi és Kovács Szilárd operettekkel varázsolták el a hallgatóságot. Őket követte a Nefelejcs népdalkör, majd Szőke Vivien mutatott be párjával egy táncos latin show-t. Debütálásként Csúri Darinka és Kárász István énekelt el öt dalt — jól kiválasztva a repertoárt.

A Bócsai Boróka Citerazenekar profi volt, mint mindig (igaz, itt ki nem volt az?). A meglepetés a Bócsai Tűzrőlpattant Menyecskék táncos koreográfiája volt: helyi lelkes pedagógusok, anyukák és nagymamák táncoltak, nem sajnálva az időt a gyakorlásra a nyári szünetben.

A nap sztárvendége a Bon-Bon együttes volt, majd az István a király zenéjére komponált tűzijáték zárta a napot.

Találkozunk szeptember 20-21-én, a Szüreti Napokon!

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS