Rendőrautó állta útját a körforgalomban azoknak, akik Soltvadkert központjából mentek tegnap estefelé Kecskemét felé. A Grätzer utcán, mely ugyan főutca, de meglehetősen keskeny, teljes lezárásra került sor.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

Az ott élők 19 óra körül hatalmas csattanásra lettek figyelmesek. „Több csattanás és fémes zaj hallatszott” — mesélte egy hölgy a kapuban állva. Aztán amikor kirohantunk, megláttuk a villanyoszlopot a földön. A kék Volkswagen a járdán állt, a sofőr hála Istennek ki tudott szállni.

A balesethez riasztott soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a rendőrökkel közösen zárták, biztosították a helyszínt, valamint áramtalanították a gépkocsit. Vigyázz, abban a kábelben futhat még áram ott a földön is — figyelmeztetett az egyik tűzoltó. Óvatosan átléptem, és úgy készültek a fényképek. Az ütközés során mintegy 15 métert odébb tolt, majd eldőlő villanyoszlop több ház légkábelét elszakította, és ezzel együtt más vezetékek is sérültek (pl. kábeltévé és internet hálózat).

Engem Bócsa belterületén megelőzött ez a Volkswagen — ezt már egy szemüveges fiatalember meséli. Ment vagy százzal, gondoltam is, „na öreg, te nem húzod sokáig”. Aztán most itt vagyunk, szinte én értem ide először az ütközés után. De nem is megyek tovább, amíg a rendőröknek el nem mondom, mit láttam Bócsán.

A sofőrt a helyszínen meghallgatta a rendőrség: a 30 év körüli férfi a saját lábán állt, látszólag nem szenvedett sérülést. A nyomok láttán valószínűsíthető, hogy a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel érkezett az 54-esen Bócsai útról a Grätzer utcára, és így csapódott Volkswagenjével az úttest jobb oldalán álló fa villanyoszlopnak. Ezt kitörte, majd a járdán, a házak falát súrolva állt meg.

A balesetnek akár halálos áldozatai is lehettek volna, hiszen jómagam is biciklizem néha arra — bár nem szívesen. Maga az útszakasz egyre veszélyesebb, melyet sokak szerint egy lassító, forgalmat biztonságosan rendszerező körforgalom oldana meg. Erre megy a forgalom a Vadkerti-tó felé is, illetve több mellékutca csatlakozik be az említett főutcákba.

A villanyoszlop ott állt a járda és az úttest között, ahol a képen most a sárga pólós úr!

Ilyen gyengék lenének a villanyoszlopok?

Igen, a kérdés felmerül: egy kisautó kidöntötte!

Mint szakemberek elmondták, a villanyoszlop feladata a kábelek megfelelő megtartása. Belterületen (még most) nem fordulnak elő olyan erejű viharok, amelyek egy ilyen oszlopot kidöntenének. Azonban ha a sofőr betonoszlopnak ütközött volna, akkor valószínűleg nem szállt volna ki saját lábán az autóból…

A helyreállítás

Az éjszak folyamán az áramszolgáltató (NKM) dolgozói helyreállították az áramellátást. Új oszlopot helyeztek üzembe és éjfél után minden ment a maga útján. Öröm az ürömben, hogy a nemzeti ünnepre kihelyezett dekoráció sem sérült, lévén erre az oszlopra nem kerültek zászlók és egyéb díszek Soltvadkerten.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS