Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy egy nagyon szép pihenő rész került kialakításra a kiskőrösi evangélikus köztemető piac felőli bejáratánál. A parkoló szélénél egy pad és egy napernyő szolgálja a megpihenni vágyók nyugalmát.

A munkálatokat elvégző Fazakas László temetőgondok keze munkáját már korábbról is több környezetszépítő és parkosító fejlesztés dicséri. Több elhanyagolt régi sírkövet újított már fel, fákat ültetett a temetőben és az ő nevéhez fűződik a határon innen és túl is már ismertté és közkedvelt látogatóhellyé, nevezetességgé vált „Édenkert” is a ravatalozó szomszédságában.

-Hirdetés-

A mostani fejlesztésről Laci elmondta, hogy piaci napokon (szerdán és szombaton) az újonnan kialakított pihenőnél várja 7-12 óráig a temetővel kapcsolatos problémák, javaslatok jelzését a lakosok részéről. Saját költségén helyezett itt el padot, pálmafákat és virágokat, valamint egy napernyőt is.

„Sokszor mondom az embereknek, hogy álljanak meg pár percre, néhány szóra és ilyenkor elbeszélgetünk, kitárgyaljuk, ami a szívüket nyomja” – mondta Laci.

A pihenőhely igen népszerű. Olyannyira, hogy piaci napokon a padon már csak ritkán jut hely egy-egy odaérkezőnek…

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
MEGOSZTÁS