Szerdán a főtáblára jutás volt a cél Kiskőrösön, ahol a hazaiak a fiatalokból álló Kecskeméti LC együttesét fogadták. Nagy volt a tét, hiszen a főtáblára jutással pénzjutalom is jár. És akár egy NB1-es ellenfelet is kaphatnak már az első körben azok, akik felkerülnek a főtáblára. A találkozóra kissé rányomta a bélyegét a nagy meleg. De ígyis mindkét együttes próbált mindent megtenni azért, hogy megnyerje a találkozót. 

Kapus Patrik indította útjára a labdát

Kiss Anikó Tünde sípszavára a Kiskőrösiek egyik nyári új szerzeménye Kapus Patrik már indította is a labdát útjára. Az első játékrészben jobbára mezőnyjáték folyt a pályán. Az első félidő legnagyobb helyzete a hazaiak előtt adódott. A 35. percben Katona Gergő futott el a bal oldalon, majd precízen passzolt a középen érkező Kapus Patrikhoz, akinek a lövését bravúrral védte a vendégek kapusa. 

-Hirdetés-

A második játékrészben látszott mindkét csapaton, hogy a győzelemre játszanak. A 60. percben a vendégek 7-es számú játékosa Szűcs Dominik lövése csattant a jobb kapufán. Majd nemsokra rá Salami előtt adódott nagy ziccer, amikor is közelről próbálta bevenni a vendégek kapuját. A KLC hálóőre, Erdélyi nagy reflexszel hárítani tudott. A 80. percben Szedmák Roland lövését tolta szögletre Ámann, majd ebből a sarokrúgásból szintén Szedmák lőtt centikkel mellé.

Katona Gergő és Vajda Brendon próbálják megállítani az ellenfél játékosát

A találkozó végül 0-0-ás döntetlennel zárult, amely azt jelentette, hogy jöhettek a büntetők, ami olyan hosszúra sikeredett, hogy 42 büntetőrúgás után dőlt csak el a találkozó.

Érdekes volt, hiszen az első vendég büntetőt Ámann máris hárította, viszont a második körben Rácz Dominik is hibázott. Így 5 kör után folytatódott tovább a büntetők rúgása. Egészen a 8. körig mindenki belőtte, majd jött két kör ahol mindkét fél játékosa kihagyta. Ezt követően a 15. körig megint mindenki betalált. Itt jött az újabb dráma. A vendégek kihagyták a maguk büntetőjét, így ott volt az esély Ámann Márk lábában, hogyha belövi, akkor vége, de Ámann a felső lécet találta csak el. Így ment tovább minden egészen a 21. körig, ahol a vendégek 21-es játékosa Major Dávid betalált, ellenben Polyák Gergely kihagyta.

Ámann Márk kivédett négy büntetőt, de ez sem volt elég

Így végül a maratoni hosszúságú büntetőpárbaj után a Kecskeméti LC jutott a főtáblára. Aki ott volt, minden bizonnyal sokáig fogja még emlegetni ezt a mérkőzést, hiszen ilyet nagyon ritkán látni még magasabb osztályokban is. Érthető volt a csalódottság a Kiskőrösiek részéről, hiszen négyszer is megvolt az esélyük, hogy megnyerjék a büntetőpárbajt, azonban mindezt nem sikerült megvalósitaniuk. A szurkolók viszont kitettek magukért, hiszen végig hangosan bíztatták az éppen rúgó játékost. 

B.D

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS