Hamarosan kezdődik az iskola – ezt az is tudja, akinek már évek óta nem csengetnek be szeptemberben, és az is, akinek nincs iskolás gyermeke. A tanévkezdés azonban a várakozás izgalma mellett a szülők számára plusz terhekkel, extra kiadásokkal jár. Ehhez nyújt segítséget – az országban egyedülálló módon – Csengőd Község Önkormányzata, amely immár negyedik éve ingyenes tanszercsomaggal segíti minden, a csengődi általános iskolába beíratott gyermek iskolakezdését.

-Hirdetés-

Lajter Ferenc polgármester kezdeményezésére 2016-ban alkotta meg a település képviselő-testülete azt a rendeletet, amelynek nyomán évi egyszeri alkalommal, a tanévkezdéskor iskolakezdési támogatást nyújt. Az összegről minden évben határozattal döntenek.

Idén közel egymillió forintot fordítunk erre a célra: beszerzési eljárás útján választottuk ki azt a céget, ahonnan a tanszereket rendeltük, törekedve arra, hogy minden termékből átlagosat vagy annál jobb minőségűt válasszunk – mondja a polgármester. 

Az iskolával együttműködve, a tanári ajánlások alapján több mint 150 csomagot állítottak össze a polgármesteri hivatal munkatársai. A csomagokba az évfolyamonként szükséges füzetek, rajz- és írólapok mellett többek között íróeszközök, színes ceruzák, festékek is kerültek.

A cél elsősorban az – folytatja Lajter Ferenc –, hogy minden gyerek egyenlő eséllyel indulhasson neki a 2019/20-as tanévnek: az legalábbis semmiképpen ne legyen akadálya az iskolai előmenetelének, hogy nem állnak rendelkezésére a szükséges tanszerek. Mert bizony sok család – különösen a több gyermekesek – számára nagyarányú többletkiadást jelent a tanszerek megvásárlása – fogalmaz a polgármester.

A gyerekek és szüleik a tankönyvekkel együtt vehették át az önkormányzat által adott tanszercsomagot, hogy szeptember 2-án, hétfőn, a tanévnyitó után használatba vehessék azokat.

KN

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS