A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban felfokozott hangulatú és igen izgalmas mérkőzést játszott a Kiskőrösi LC II. csapata. A küzdelemsorozat negyedik fordulójában a kiskőrösiek hazai környezetben játszottak döntetlent.

Az együttes augusztus 31-én a Kerekegyházi SE csapatát fogadta, akikkel 2-2-es (0-1) döntetlent játszottak Ámann – Hajnal, Katona (Polyák), Rácz (Patai), Pintyi, Kapus (Oláh), Salami, Madácsi, Kovács B. (Geiger), Mokrickij, Vajda.
Edző: Miskovicz Bálint.

A találkozó előtt két fontos információt osztott meg a nézőkkel Kelemen István a kiskőrösi klub stúdiósa. Elmondta, hogy ismeretlen lekövető betört a csapat műszaki raktárába, ahonnan egy elektromos fűnyírót tulajdonított el. Kérte, hogy akinek ezt megvételre felajánlják az jelezze a klubnak.

 

A Kiskőrösi LC adománygyűjtést is szervezett a mérkőzés idejére.

-Hirdetés-

A főbejáratnál elhelyezett adománygyűjtő ládába lehetett a kiskőrösi csapat volt játékosának, Csintalan Csabának a megsegítésére pénzfelajánlást bedobni. A labdarúgó tagja volt az 1991-1992-es idényben bajnokságot nyert NB III-as csapatnak, amely először jutott fel az NB II-be. Egy közlekedési baleset vétlen szereplőjeként az egyik lábát amputálni kellett és a klub a mostani segítséggel a rehabilitációjához járul hozzá.
A találkozó igen fordulatos volt már a kezdő sípszó után is. A kiskőrösiek az első támadásukból két gólt is szerezhettek volna, de a lövések a vendég védőkben és a kapusban elakadtak. Az ellentámadásból a kerekegyháziak csatára egyedül törhetett a kapura a 2. percben, akit Vajda Brendon buktatott mintegy 18 méterre a kaputól, amiért a kiállítás sorsára jutott. A kiskőrösiek így gyakorlatilag a teljes mérkőzést emberhátrányban voltak kénytelenek lejátszani a nagy melegben. A hazai oldalon Salami Eugene folyamatos veszélyt jelentett a kerekegyházi kapura, míg a kiskőrösiek hálóőre Ámann Márk több hatalmas bravúrt is bemutatott. A kerekegyháziak a 32. percben az emberelőnyüket kihasználva szereztek vezetés a védőket kipasszolva (0-1). A gól után a kispad felőli oldalon lest reklamáló hazai szurkolókat kellett rendre inteni, de néhány perces közjáték után folytatódott a találkozó. A 49. percben tovább növelte előnyét a vendég együttes (0-2) és úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés. A kiskőrösiek azonban másként gondolták és fokozatosan eltüntették az emberhátrányból adódó különbséget. Előbb Salami Eugene a kapufát találta el, majd egy szép beadás után a 65. percben védhetetlenül fejelte a labdát a hálóba (1-2). A szépítő találat további erőket mozgósított a kiskőrösieknél, akik teljesen beszorították a saját térfelére a kerekegyházi csapatot. A kiskőrösiek Salami Eugene lökése miatt büntetőhöz jutottak, amit a sértett a kapusba lőtt, majd a hálóőr elmozdulása miatt megismételt tizenegyest a kapu fölé lőtte. A 79. percben aztán Salami Eugene egy indítás után két védővel a hátán tört ugrott ki és a kapus felett átemelve szerzett gyönyörű találatot (2-2). Az utolsó negyed órában a kiskőrösiek 4-5 hatalmas ziccert is kidolgoztak, közel álltak a végére szétesően focizó Kerekegyháza ellen a győzelemhez, de újabb találatot már nem sikerült elérniük.

Miskovicz Bálint – Kiskőrösi LC edzője:

-Le a kalappal a csapat előtt, mert 6 nap alatt játszottunk 3 tétmérkőzést ugyanazzal a kerettel nagy hőségben. Tudtuk, hogy a Kerekegyháza egy fiatal, sokat futó, gyors labdarúgókból álló csapat és ezért hatalmas eredmény, hogy a mérkőzést végig emberhátrányban játszva tudtunk 0-2-ről pontot szerezni. A második félőben volt egy gólunk, amit les miatt nem adtak meg, kihagytunk egy büntetőt és a végén több ziccert is, így a végén akár nyerhettünk volna. Ebben a mérkőzésben benne volt a győzelem is, de nem lehetünk elégedetlenek, ha mindent mérlegre teszünk. Ami nagyon biztató és örömteli volt a számomra, hogy a felnőtt keretbe felhozott fiatalokra lehet számítani, megfelelő lelkesedéssel, valamint alázattal szállnak már be a mérkőzésekre. Szeretném, ha a fiatalok folyamatosan beépülnének a csapatba és ez lehet a jövő útja. Egy szerethető kiskőrösi fiatalokból álló csapatot tervezünk kialakítani, amely tagjai küzdenek, harcolnak a pályán. A hétközi kupamérkőzést a Kecskemét ellen büntetőpárbajban vesztettük el, amit nehéz volt feldolgoznunk. A büntetőpárbajban 5 alkalommal is továbbjuthattunk volna, de úgy látszik a „fentiek” másként akarták. Nagyon sajnálom, hogy a fiúk így elestek egy olyan élménytől, amit a főtáblán akár egy NB I-es csapat ellen átélhettek volna. Legközelebb Kiskunfélegyházára látogatunk, ahol megpróbálunk mindent megtenni a jó szereplés érdekében.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS