A már 12 éve működő Kiskőrösi Mentő Alapítványnak köszönhetően a Kiskőrösi Mentőállomás egyre korszerűbb felszerelésekkel, növekvő szakmai színvonalon végzi munkáját térségünkben. Emellett bemutatókat, állapotfelméréseket, nyílt napokat, valamint véradást is rendszeresen szerveznek a Vöröskereszt, valamint az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével.

A szakmai munkáról és a fejlesztésekről Farkas Gyula, a mentőállomás vezetője, az alapítvány elnöke számolt be hírportálunknak.

A Kiskőrösi Mentőállomás dolgozói
-Hirdetés-

Számtalan önzetlen támogató segítségével, hét év kitartó munkával és a folyamatos fejlesztések hatására, 2018. január 1-től már minden nap 24 órában működhet az esetkocsi Kiskőrösön. Az Országos Mentőszolgálatnak köszönhetően 5 főállású mentőtiszttel 27 főre bővült lelkes életmentőink száma.

Szeretnénk köszönetet mondani az önkormányzatoknak, vállalkozásoknak, magánembereknek, akik adományaikkal, és jövedelemadójuk 1 % -val támogatták terveink megvalósulását! Az Önök adományainak köszönhető, hogy újra több nagy értékű és korszerű mentési eszköz beszerzésével sikerült fejlesztést megvalósítani a Kiskőrösi Mentőállomáson.

Állami támogatásból lecserélődhetett mind a három járművünk modern, jó elrendezésű, sárga színű, kényelmes mentőautóra, és egyre több életmentő eszköz újulhatott meg az Országos Mentőszolgálatnak köszönhetően.

Fontos minden szakmai előrelépés, ugyanis már ebben az évben több mint 2500 alkalommal hívták segítségül a kiskőrösi mentőállomás életmentőit!

Farkas Gyula a mentőállomás vezetője, az alapítvány elnöke és munkatársa

Alapítványunk 2019-es évre kitűzött céljai közül az alábbiakat sikerült megvalósítanunk több mint 10.000.000.- Ft értékben:

  • Már két mentőautóban van Lucas 3mellkas kompressziós készülék.
  • Korszerű Oxylog 3000 lélegeztetőgépet vásároltunk.
  • Új végtagrögzítőeszközöket és vákuum matracokat szereztünk be a TESCO támogatásból.
  • Oktatásokra, szakmai továbbképzésekre küldtük dolgozóinkat.
  • Több településeninteraktív bemutatókatállapotfelméréseket tartottunk.
  • Mentőállomáson pedig Nyílt Napotés véradást szerveztünk.
  • Facebook oldalunkegyre népszerűbb, így naprakész tájékoztatást tudunk adni a lakosság részére.
Gyakorlatban a Lucas 3 mellkas kompressziós készülék

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványával megállapodást kötött a Kiskőrösi Mentő Alapítvány a harmadik Lucas 3 újraélesztést segítő mellkas kompressziós készülékünk közös beszerzéséről is!

A közel 5.000.000.- Ft értékű berendezés szívleállás esetén a betegre helyezve mesterségesen végzi a mellkasi nyomásokat. Ahhoz, hogy minden kiskőrösi mentőautóban legyen ilyen életmentő készülék még közel 2.000.000.- Ft hiányzik!

Köszönjük a támogatásokat és kérjük későbbiekben is segítsék munkánkat!

Kutyifa Icu
Fotók: Kiskőrösi Mentő Alapítvány

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS