A tegnapi napon 16:00-kor zárult le a határidő azok számára, akik az október 13-i önkormányzati választásokon jelöltként szeretnék megméretni magukat. Ehhez a Helyi Választási Iroda munkatársaitól kellett igényelni a megfelelő formátumú ajánlóíveket, amelyen össze kellett gyűjteniük az induláshoz szükséges számú ajánlást a választópolgároktól.

-Hirdetés-

Soltvadkerten a jogszabályi követelmények alapján az egyes képviselőjelölteknek 61, polgármester jelölteknek 180 választópolgár ajánlását kellett összegyűjtenie tegnap 16 óráig ahhoz, hogy jelölt lehessen az októberi önkormányzati választásokon.

Térségünk nagyobb települései között Soltvadkert speciális helyzetben van a többihez képest, abból a szempontból, hogy a 2006-óta polgármesteri feladatait ellátó Lehoczki Ferenc nem indul újra az idei választáson, tehát új polgármester kezdi meg a munkáját október 13 után.  Tapasztalatok szerint azokon a településeken, ahol nem indul a régi városvezető, mindig megindul a választói aktivitás, míg ott, ahol például már második-harmadik ciklusát kívánja folytatni ott a választói kedv is alacsonyabb.

Valószínűleg ennek tudható be, hogy a térség települései közül Soltvadkerten lényegesen több képviselőjelölt lesz, mint 5 évvel korábban, az előző önkormányzati választásokon, valamint az is, hogy az utóbbi hónapokban, esetenként elég durva adok-kapok indult be a vadkerti közösségi oldalakon.

A két polgármester jelölt, Temerini Ferenc és Medgyes Attila mellett, 20 soltvadkerti lakos méri össze támogatottságát, ugyanez a szám 5 évvel ezelőtt 14 volt. Járásunk legtöbb településén szinte azonos az indulók száma a legutóbbi választáshoz képest, de olyat is találunk, ahol kevesebben indulnak, mint 5 évvel ezelőtt.

A 20 képviselőjelölt között ott van mind a nyolc képviselő, aki az előző 5 éves ciklusban a soltvadkerti képviselő testület tagja volt, mellettük további 12 személy lesz a jelöltek között.

Az alábbiak szerint alakul a jelöltek személye a www.valasztas.hu információi alapján:

Polgármester jelöltek:

Medgyes Attila Jenő: Független
Temerini Ferenc: Fidesz-KDNP

Képviselő jelöltek:

Bathó Zoltán: Független
Bezsenyi László: Független
Cseke-Kutasi Katalin: Független
Galántai Norbert: Fidesz-KDNP
Haskó László: Fidesz-KDNP
Homoki Pál: Független
Kárász András:  Fidesz – KDNP
Lakatos Attila: Független
Lantosné Dr. Mayer Zsuzsanna: Fidesz – KDNP
Medgyes Attila Jenő: Független
Molnár Elvira: Fidesz-KDNP
Dr. Pozsgai Boglárka: Fidesz-KDNP
Szabadi Lívia: Független
Szabó Attila: Momentum
Sztojka József: Független
Trapp Nándor: Független
Udvarhelyi Attila: Független
Weppert Sándor: Független
Zsikla Győző: Független
Zsikla Tamás: Fidesz-KDNP

MEGOSZTÁS