Az elmúlt hétvégén Kecel Város Önkormányzata, a Német Nemzetiségi Önkormányzat a „Csendes Ősz” Idősek Otthona vendégeiként Schwarzenbruck, Kecel németországi partnertelepülésének képviseletében delegáció érkezett. Tagjai voltak Wilhelm Bald és felesége Hannelore, Reinhard Löhner és felesége Agnetha, valamint lányuk Lisa Löhner.

-Hirdetés-

Az évek során ez már a huszadik alkalom, hogy ittlétükkor a vendégek főzik az ebédet. Hagyományos német ételeket főztek a „Csendes Ősz” Idősek Otthona lakóinak és a vendéglátóknak. A finom ételekből álló menü a következő volt: Schweinbraten (sertéspecsenye), Kartoffelsalat (speciális ízesítésű krumplisaláta), Kraut mit Knöchel (csülkös káposzta), Leberkäse (jellegzetes német húskenyér). A főzéshez az összes alapanyagról a német vendégek gondoskodtak.

Reinhard Löhner örömét fejezte ki, hogy ismét sor kerülhetett a már hagyománnyá vált keceli látogatásra, és megköszönte a szívélyes fogadtatást. Haszilló Ferenc polgármester köszöntötte a német vendégeket és az Idősek Otthona lakóit.
Majd Gombkötőné dr. Sendula Judit intézményvezető  fejezte ki köszönetét a látogatásért és az ételekért. A finom ebéd előtt Wiedner János harmonikajátékával örvendeztette meg a vendégeket.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS