Megújult lelátót és új kispadokat kapott a Bács-kiskun megyei II. észak csoportjában szereplő Izsáki Sárfehér SE labdarúgó csapata a 2019/2020-as idényre. Az elmúlt idényben a középmezőnyben végzett csapat, az őszi négy mérkőzéséből a hazaiakat megnyerte, az idegenbelieket elvesztette.

-Hirdetés-

A negyedik fordulóban, 2019. szeptember 14-én, Izsákon, a még pont nélkül álló Helvéciai SE csapatát fogadták és 8:0 (2.0) arányban nyertek. Annak ellenére, hogy a végeredmény meggyőző győzelem lett, a mérkőzés elején, nagyon idegesen játszottak a hazaik. Nem alakult ki szervezett összjáték, sok volt az elrontott átadás, és a helyzetek is rendre kihasználatlanok maradtak. A vendégeknek is akadtak helyzeteik, de a gólszerzés elmaradt. A félidei szünetet követően magára talált az izsáki csapat és sorra szerezte a gólokat, az erőiket vesztett vendégek ellen. A hasonló helyzetben lévő izsáki U19-es csapat  5:0 (2:0)ás győzelmet aratott a helvéciai ifik ellen.

Gréczi Gábor, az Izsáki Sárfehér SE elnöke és Ungor Pál edző

A felnőtt csapat szerepléséről Ungor Pál edzőt kérdeztük:

– Annak ellenére, hogy összeszokott csapatról van szó, mindig közbejön valami, ami megbontja az összhangot. Most is van sérült és eltiltott játékosunk. Látszott, hogy az ellenfél gyengébb csapat, a fiúk mégis nagyon idegesen játszanak. A szünetben próbáltam megnyugtatni őket, hogy játszanak felszabadultan. A végére sikerült és így nyugodt szívvel adhattam játéklehetőséget a cserejátékosoknak is.

Az Izsáki Sárfehér SE terveiről, az egyesület elnökét, a mérkőzésen kezdőként játszó, Gréczi Gábort kérdeztük:

– A felnőtt csapat őszi indulása annyiban volt jó, hogy legalább a hazai mérkőzéseket megnyertük. Bár több volt a csapatban, nem lehetünk elégedetlenek. Szeretnénk ugyan a tavalyihoz képest egy kicsit előrébb lépni, de a legfőbb az, hogy a jó közösséget alkotó csapat megmaradjon. Így van lehetőség arra, hogy olyan helyi kötődésű fiatalok is bekerülhessenek a csapatba, mint a mai mérkőzésen két gólt is szerző 17 éves Csomor Áron, és át tudják venni a szellemiséget. Persze mindig nyerni szeretnénk, de legfőbb érték az ilyen közösség. A megye-II-ben való indulás kötelez bennünket ifjúsági (U19) csapat nevezésére is, de van két utánpótlás U14 és U16, valamint a Bozsik programban négy serdülő (U7-9-11-13) csapatunk is. A hét utánpótlás korosztályban már komoly gyermek létszámot mozgatunk meg, ami persze komoly kihívást is jelent, hogy működni tudjanak. A támogatásoknak köszönhetően megújult az öltöző és a klubhelyiség, új lelátót és kispadokat kapott a pálya. A legfőbb támogatónk az önkormányzat, de sokat segítenek a cégek és magánszemélyek is, akik szabadidejüket feláldozva segítik a működésünket. A további terveinkben a pálya talaját és a focikapukat szeretnénk felújítani, valamint az öntözőrendszert kell befejezni. Távlatokban pedig az edzőpályát és annak világítását szeretnénk rendbe tenni, hogy a korán sötétedő időszakban, a munka és az iskola után is tudjunk edzeni.

Az Izsáki Sárfehér SE megye-II-ben játszó felnőtt, és az utánpótlás korosztály labdarúgó csapatai jelentős helyet foglalnak el Izsák sportéletében. Örvendetes, hogy az eredményességre törekedve, az összetartó csapatszellemet tartják a legfőbb értéknek.

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS