A még nyeretlen Soltvadkert a már két győzelmet szerzett Akasztót fogadta a megyei első osztályú bajnokság 6. fordulójában. A hazaiak szerették volna már megszerezni első győzelmüket, erre ideális is volt a mostani vasárnapi délután, hiszen a ragyogó idő mellett a hétvégén Szüreti Napok zajlottak a városban. Mint utóbb kiderült, győzelemmel járultak hozzá a labdarúgók a Szüreti Napokhoz.

-Hirdetés-

Gyorsan, már az 5. percben jött is az első hazai gól: szabadrúgást végzett el a jobb oldalról Szabó Szabolcs, akinek ívelése után a laszti a vendég hálóban kötött ki. Piránszki a vendégek kapusa kissé alászaladt a labdának, így az behullott a hálóba (1-0).

Szabó Szabolcs szerzett vezetést a Soltvadkertnek

Rögtön jött a válasz is: a 8. percben egy jobb oldali beívelés után Szabó Zsolt fejelt a hazai hálóba (1-1). A 28. percben Szabó Szabolcs nagyszerű kiugratással a labdát már elvitte a kapus mellett, de a visszaérő Cebei még tisztázni tudott, így ez a ziccer kimaradt. A 37. percben a tizenhatos vonalánál szerzett labdát a hazai együttes, mely után Tóth Árpád lőtte ki (2-1). Ezek után még egy nagy hazai lehetőség zárta le az első félidőt.

Tóth Árpád, mint utóbb kiderült a győztes gólt szerezte

A második játékrész első percében máris növelhette volna előnyét a hazai gárda. Szabó Szabolcs lövését védte bravúrral Piránszki, majd Juhász Tamás mentett szögletre. A 48. percben egy szöglet után Szalai Ádám a bal kapufát találta el. A 70. percben újra Szalai volt a főszereplő: lövését hárította a vendégek kapusa, majd a lecsorgót Szabó Szabolcs lőtte az akasztóiak hálóőrébe.

A 75. percben megfogyatkoztak a vendégek. Az egy perccel korábban beállt Biber János utolsó emberként szabálytalankodott Radiccsal szemben. Kaszala játékvezető egyből pirosat mutatott fel az akasztói játékosnak. A 81. percben a vendég Kerekes nagy ziccerben a kapusba lőtt, majd Frittmann remekül rúgta ki a labdát éppen Tóth Árpád elé, akinek lövését nagy bravúrral hárította Piránszki.

A 84. percben a hazaiak is megfogyatkoztak, ugyanis Rózsa Bence is a kiállítás sorsára jutott. Egy percre rá Tóth Árpád ellen szabálytalankodott Juhász Tamás a tizenhatoson belül. A játékvezető egyből büntetőt ítélt, a megítélt tizenegyest Szalai Ádám fölé lőtte, majd a 87. percben Radics találta el a felső lécet.

Összességében elmondható, hogy a hazai Soltvadkert megérdemelten nyerte meg a találkozót. A helyzetek alapján több góllal is nyerhettek volna.

Holczimmer Tamás, vezetőedző Soltvadkerti TE:
Végre sikerült nyerni hazai pályán, hazai közönség előtt. Nagyon kijárt már ez nekünk. A mérkőzés folyamán több olyan szituáció is volt, amiből gólt tudtunk volna szerezni. Így azt mondhatom, hogy megérdemelten nyertük meg a találkozót. Gratulálok a vendégcsapatnak az idegenbeli küzdeni akarásukhoz. Sok sikert kívánok nekik a jövőben. A játékosaimnak az utolsó pillanatokban nem sikerült a jó döntést meghozniuk. Ugye tizenegyest is hibáztunk. Nagyon feszültek voltunk, ez meg is látszott a csapaton az utolsó pillanatokban. De a lényeg, hogy végre megvan az első győzelem.

Judák László, technikai vezető Akasztó FC:
Ezen a mérkőzésen nagyon sok hibával játszottunk. Egyszerűen nem tudtuk egymáshoz passzolni a labdát. Egyéni hibákat is vétettünk, ajándékoztunk két gólt a Soltvadkertnek. Sajnos ma a rossz arcát mutatta csapatunk. Nem tudunk mit tenni, ez így alakult. Megyünk tovább és jövő héten próbáljuk kiengesztelni szurkolóinkat hazai pályán. 

B.D

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS