Soltvadkerten rendezték meg a IX. Országos Kismotorfecskendő – Szerelési Bajnokság nyolcadik fordulóját a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében.

-Hirdetés-

Szeptember 14-én reggel nem csak az ország területéről, hanem még a határainkon túlról is érkeztek hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók, hogy az országos verseny e fordulóján reszt vegyenek.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes köszöntötte a versenyző csapatokat, majd Lehoczki Ferenc Soltvadkert város polgármestere vette át a szót, aki üdvözölte a jelenlevőket. Megtiszteltetésnek vette, hogy Soltvadkertet választották a verseny helyszínéül és megköszönte a szervezőknek ezt a lehetőséget. Beszélt a soltvadkerti tűzoltóságról, hogy emlékei szerit idén ünnepelheti 160. évfordulóját hogy elindult Soltvadkerten a tűzoltás és ennyi idő alatt óriási fejlődésen ment keresztül.
„Ha nincs baj, mindent megtesznek, hogy elkerüljön bennünket, és ha baj van, akkor mindent megtesznek azért, hogy ne történjen nagyobb baj!” – utalt hivatástudatukra Lehoczki Ferenc.

Lehoczki Ferenc Soltvadkert város polgármestere köszönti a versenyzőket

A köszöntők után Nemes István főbíró tartotta meg a csapatkapitányoknak a technikai megbeszélést. Miután a csapatok megkaptak minden tájékoztatót kezdetét vette a verseny. A modern és a retro versenyszámok egymás melletti pályán zajlottak, felváltva. Az izgalmas versenyben minden csapat kitartóan szerelt, futott, küzdött. A női csapatok is derekasan helytálltak a férfias feladatok teljesítésében, töretlen lendülettel vették az akadályokat.
Az időjárás is kegyeibe fogadta a versenyt, hiszen nyári melegben szereltek és „oltottak” a csapatok.

Nemes István főbíró eligazítás közben

A kismotorfecskendő versenyen az ország mentő tűzvédelmét alkotó szervezetek csapatai versenyszerű keretek között mérhetik össze felkészültségüket egy olyan versenyszámban, melynek hagyományai a tűzoltóságok tekintetében azonosak. A szerelés során a versenycsapatok a valós tűzesetek oltásakor is alkalmazott szerelést hajtják végre. Az időmérő szigorúan csak akkor áll meg, amikor a – tüzet jelképező – céltáblák jelzik a feltételezett tűz eloltását. A feladat teljesítéséhez kell a gyorsaság, a műszaki eszközök biztos kezelésének képessége és az összeszokott csapatmunka is. Huszonhét jól felkészült és sportszerű csapat versengett a győzelemért, három kategóriában.

Győri Zoltán jóvoltából fentről is megnézhettük a versenyt

Eredmények:

Női retro kategória:
I. hely Bicske Női csapata
II. hely Bessenyei György Szakgimnázium Női csapata
III. hely Kunsziget Láng Angyalai

Férfi Retro kategória:
I. hely SZILAS
II. hely Baja http
III. hely SZILAS „B” csapata

Modern kategória:
I. hely SZILAS
II. hely SZILAS „B” csapata
III. hely Bana ÖTE

 

Forrás: katasztrofavedelem.hu
-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (74 db kép)
MEGOSZTÁS