A Művelődési Központ homlokzatára felszerelt jeladó eszközön keresztül bárki ingyenesen hozzáférhet a főtéren az internet kapcsolathoz.  

-Hirdetés-

Az előző év végén, 2018. októberében írta alá Kiskőrös Város Önkormányzata, valamint a T-Systems Zrt. azt a megállapodást, amelynek keretében ingyenes WIFI hotspot került kialakításra Kiskőrös központjában, melyet a Digitális Jólét Program kapcsán kiírt „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése GINOP 3.4.1-2015 – Szupergyors Internet Program” pályázat részét képező ingyenesen elérhető WIFI szolgáltatás megvalósítása érdekében kötöttek meg. Az eszközt nem sokkal a szerződés megkötését követően a szolgáltató fel is szerelte.

A felhasználónak a csatlakozáshoz rendelkeznie kell, olyan mobileszközzel (okostelefon, tablet), amely alkalmas a WIFI hálózathoz való kapcsolódásra.  A készüléken a WIFI találatok közül a TelekomSZIP néven megjelenő nyílt, azaz jelszó nélküli kapcsolatot kell kiválasztani és már használható is a hálózat. A telepített eszköz a főtéren tartózkodóknak kínál hálózat kapcsolódási lehetőséget.

 

Körbejártuk a főteret és a Művelődési Központtól, egészen a katolikus templomig kiváló erősségű a kapcsolat, egészen pontosan a Művelődési Központ – Áruház – Katolikus templom – Bíróság épületek közötti területen elérhető a WIFI. Az Áruház oldalától viszont már nem elérhető az épület leárnyékolása miatt. Az ingyenes WIFI hálózat azoknak készült, akik kilátogatnak Kiskőrös új főterére, vagy az 5 évvel ezelőtt kialakult vendéglátóegységekhez.

A T-Systems Zrt. és az Önkormányzat között megkötött megállapodás szerint 7 évig biztosítja a pályázat keretében a szolgáltató a WIFI kapcsolatot, ezt követően újabb megállapodást kell kötni a feleknek a folytatásról. A szerződés szerint az 50Mbit/s erősségű internet kapcsolat érhető el 100 méteres távolságon belül. A lehetőséget, a pályázatnak köszönhetően az Önkormányzat ingyenesen veheti igénybe, a 7 év lejárta után kell újabb megállapodást kötnie a szolgáltatóval.

MEGOSZTÁS