A Kiskunsági Nemzeti Parkot az a cél vezérli, hogy mindazok, akik felkeresik a Duna-Tisza közének féltve őrzött tájait, a természetben történő élményszerzésen keresztül megerősödjenek a természet szeretetében és tiszteletében – olvasható a KNP honlapján, ahol mindenki tájékozódhat a lakóhelyéhez közeli természetismereti túrákról.

A különleges hangulatú, változatos Szücsi- erdőben szeptember 21-én túrázhattak az érdeklődők.

-Hirdetés-

Sárkány József a KNP természetvédelmi őrkerület-vezetőjétől sok hasznos információ hangzott el. Több, korábban is védett terület egyesítésével 1990-ben jött létre a Kiskőrösi turjános természetvédelmi terület, mely 550 hektáron terül el.

A jelenlévő gyermekek már tudták, hogyan tiszteljük a természetet

Pókbangó Csengettyűvirág, Buglyos szegfű, Hússzínű újjaskosbor, Posloskaszagú kosbor Vitéz kosbor, Szibériai nőszirom csak néhány az itt előforduló, védett növények közül. Te hányat láttál már ezek közül? Gyönyörködtél már az őszi kikerics mezőkben, vagy a kornistárnics hihetetlen színében?

Érintetlen természet, a védett kornistárniccsal

Talán te is érezted már, hogy egy túra alatt megmagyarázhatatlan nyugalom tölt el. A természetjárás tudományosan bizonyított testi-lelki jótékony hatása segít a kikapcsolódásban, a stresszoldásban és az energiaraktárak feltöltésében.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS