A Magyar Kupa küzdelmeiben a megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE a Kecel FC ellen idegenben 4-0-ra megnyert találkozóval szerzett jogot arra, hogy a küzdelemsorozat országos főtábláján szerepeljen. A sorsolás után kiderült, hogy a soltvadkertiek ellenfele az NB I-ben szereplő Kaposvár csapata lesz.

-Hirdetés-

A találkozót szeptember 21-én játszották le 15 órai kezdettel, melyen a soltvadkerti gárda 4-0 (0-3) arányú vereséget szenvedett: Frittmann – Rózsa, Dobosi, Tóth Á. (Soproni), Frei, Radics, Márki, Molnár (Szamosi), Nagy Sz., Szabó Sz. (Font), Szalai.

Ezen a hétvégén bajnoki forduló is volt a megyei I. osztályban, mely során a soltvadkertiek Szabadszállásra látogattak volna, de a mérkőzés elhalasztásra került és majd az őszi szezon utolsó játéknapját követő hétvégén pótolják ezt a csapatok.

A Magyar Kupa összecsapásra szép számú szurkolósereg előtt került sor és a vendégeket is elkísérte a „B közép” egy maroknyi, de annál hangosabb csapata. A találkozó jó iramban kezdődött, mely során a soltvadkertiek a mezőnyben szinte eltüntették a több osztálynyi különbséget. A kaposváriak a 14. percben szerezték meg a vezetést egy nagy védelmi hiba után (0-1). A kaposváriak többet birtokolták a labdát, de szemre is tetszetős, veszélyes támadásokat nem nagyon vezettek. Az első félidőben szerzett újabb két vendég találat is védelmi hibák után született. A szünet után előbb Szabó Szabolcs, majd Radics Zoltán szépíthetett volna, de a kaposváriak kapusa és a szerencse megmentette a góltól az NB I-es csapatot. Egy szép támadás végén a 75. percben újabb találatot szereztek a kaposváriak, ezzel beállították a 0-4-es végeredményt.

A kaposváriak rengeteg hibával játszottak és messze nem mutatkozott meg a mérkőzésen, hogy az NB I-es csapat ellenfele a megyei I. osztályban szerepel. A soltvadkertiek taktikus, fegyelmezett és lelkes játékukkal emelt fővel jöhettek le a pályáról és méltóképpen búcsúztak a Magyar Kupa küzdelmeitől.

Holczimmer Tamás – Soltvadkerti TE edzője:
-Nagy megtiszteltetésként tekintettünk erre a mérkőzésre, mert nem mindennapos dolog, hogy NB I-es csapatot láthatunk vendégül. A fiúkat nem kellett nagyon lelkesíteni, mert tudták, hogy miről van szó és mindent megtettek a tisztes helytállás érdekében. Úgy gondolom, hogy a játékerőt nézve a 4 gólos különbség reális a két csapat között és egy kicsi odafigyeléssel akár jóval szorosabbá is tehettük volna a végeredményt. Büszke vagyok a csapatomra, mert minden pályára lépő játékosunk nagyon odatette magát és nem vallottunk szégyent. A taktika tekintetében a kitámadás és a letámadás szavak most nem nagyon kerültek elő. A területvédekezésre, a tolódásos csapatjátékra helyeztük a hangsúlyt, amit összességében megfelelően végrehajtottunk. A találkozó után a két csapat a harmadik félidőt egy közös vacsorával zárta.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (77 db kép)
MEGOSZTÁS