Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az idei év első képviselő-testületi ülésén döntöttek a képviselők arról, hogy megépülhet az Ady Endre és a Széchenyi utcát összekötő útszakasz Kiskőrösön. Pethő Attilát a Kiskőrös 5. számú körzet önkormányzati képviselőjét kérdeztük az utca megnyitásával és az építkezés megkezdésével kapcsolatban.

A Bem József Általános Iskola mellett lesz az új kijárat az Ady Endre utca felé
-Hirdetés-

Mint azt bizonyára sokan látták már, megkezdték a tervezett utcarész kiépítését az Ady Endre utcai ház bontásával. Mit lehet tudni a beruházásról?

Az átalakításra azért van szükség, mert a Bem József Általános Iskola épületének bővítése az épület utcafronti szakaszán valósul meg, valamint a rendőrség épületeinek felújítása, energetikai korszerűsítése szintén a Vasvári Pál utca utcafronti szakaszát érinti. Mindezek figyelembevételével, a beruházások volumene indokolja a Vasvári Pál utca közforgalom elől történő részleges lezárását. Emellett már évek óta nagy gond, az iskolakezdéskor feltorlódó időnként igen nagy autósor, amely a jelenlegi forgalmi rend mellett csak lassan oszlik fel. Ezt a problémát oldaná meg a tervezett beruházás.

A képviselő-testület döntése óta a szükséges ingatlanok megvásárlása és a tulajdoni jogok hivatali átvezetése megtörtént.

Légi felvételen jól látszik az új utca kialakításának iránya Fotó: Csatai Zsolt

Jelenleg zajlik az Ady Endre utca 9 szám alatt található és már megvásárolt épület lebontása, ezután következik a terület feltöltése, majd a szükséges kerítések kiépítése. A munkálatok előre láthatólag október végén be is fejeződnek. Reméljük, hogy az új utat november már használni tudják a gyerekeket autóval az iskolába vivő szülők.

 

MEGOSZTÁS