„Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” az EFOP-3.3.3-VEKOP/16 projekt keretében „Az én könyvtáram” Bács-Kiskun megyei könyvtárpedagógiai workshop rendezvénye került megrendezésre 2019. szeptember 24-én (kedden) Kiskőrösön.

Az én könyvtáram harmadik, egyben befejező rendezvénysorozatának fókuszában az élménypedagógia áll. A szakmai napon folytatódott a köznevelést támogató könyvtári szolgáltatások és a fejlesztett mintaprogramok bemutatása, amely továbbra is teret kíván adni a helyi együttműködéseket erősítő információ- és tapasztalatcserének.

Nagyszerű, hogy városunkban is adódik lehetőség arra, hogy a könyvtárakat működtető szakemberek összeüljenek, egymástól tanulhassanak és érezhessék, hogy lélekkel végzett feladataik hatással vannak környezetükre és a társadalomra.

-Hirdetés-

A könyvtár egyik ilyen lelkes tagja – vagy inkább lelkes igazgatónőjeTurán Istvánné Margó köszöntötte a megjelenteket a Petőfi Sándor Művelődési Központ kamaratermében. Az igazgatónő elmondta, hogy országos szinten zajlik ez a rendezvénysorozat, melyre korlátozott számban lehetett jelentkezni. Bács-Kiskun megyéből 35 fő tisztelte meg a rendezvényt jelenlétével.

A kiskőrösi könyvtár színes programjairól egy fényképes összefoglalót mutatott be az igazgatónő

A jelenlévők előadást hallhattak Az én könyvtáram program megvalósult fejlesztéseiről Farkas Ferenc szakmai vezetőtől, majd „Csak az ember olvas!” (Márai) címmel dr. Fűzfa Balázs egyetemi docens magával ragadó, humorral fűszerezett előadása következett.

dr. Fűzfa Balázs egyetemi docens, ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ (Szombathely)

Mentsük meg Glóbit! címmel Pertics Csilla könyvtárvezető, majd Olvass Filuért! Bali Kinga mintaprogram-kipróbáló könyvtáros programpontjain vettek részt a megjelentek.
A rendezvény zárásaként Sikaláné Sánta Ildikó módszertani szakértő „Az én könyvtáram” módszertanának alkalmazási lehetőségeiről tartott tájékoztatást.

Jövő héten pedig már október első hetét írjuk, amikor az ország valamennyi könyvtárában történik valami, ami több, mint amit könyvtárakban megszokhattunk. Idei téma-vezérfonaluk a “Könyvtárak az emberért – Felelősség a Földért”.

A fenti képen az egész hét valamennyi programja olvasható. Most a könyvtári Amnesztiahétre hívjuk fel a figyelmet. Ha valaki késne, akár sokat is a könyvtári könyvekkel, a jövő héten büntetés megfizetése nélkül hozhatja vissza azokat.

Kövessétek a Városi Könyvtár facebook oldalát, ahol minden héten friss hírekkel jelentkeznek!

-Kincses Szilvi-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS