A 2019/2020-as bajnokság őszi idényének első hazai kézilabdás hétvégéjén, a Kiskunsági Intézmények Kézilabda Iskola (KIKI SKFT) négy csapata is pályára lépett.

-Hirdetés-

Az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola Sportcsarnokában, 2019. szeptember 21-én, szombaton, a kézilabda gyermekbajnokság LU14 (2006-2007) Terület II. H-csoport első mérkőzésnapjára került sor. Ebben a csoportban a KIKI mellett tamási, dömsödi, dunaújvárosi, siófoki és kunszentmiklósi csapatok játszottak két-két mérkőzést. A tiszakécskei és izsáki lányokból álló KIKI-sek mindkét mérkőzésüket megnyerték.

Vasárnap, 2019. szeptember 22-én, a KIKI SKFT serdülő, ifjúsági és felnőtt csapatainak mérkőzéseire került sor. A Fiú Serdülő III. osztály G-csoportjában játszó serdülők a VECSÉSI SE ellen, meggyőző játékkal 22-15-re nyertek.

A Férfi Ifjúsági III. osztály G-csoportjában és az NB II férfi felnőtt Dél csoportjában a DUNAHARASZTI MTK volt az ellenfél. Az ifjúságiak magabiztos játékkal, 35-24-es eredménnyel hozták a két pontot. A felnőtt mérkőzés parázs küzdelmet és izgalmas végjátékot hozott. A 27-27-es döntetlen eredmény megfelel a csapatok két félidőn át mutatott teljesítményének.

A KIKI SKFT őszi terveiről Kun István vezetőedzőt kérdeztük:
„Az ősszel megpróbáltuk erősíteni a felnőtt csapatot, hogy ne tavasszal kelljen a kiesés szellemével megküzdeni és biztosítsuk a helyünket az NB II-ben. Ennek érdekében történtek átigazolások. Volt ifjúsági játékosok jöttek vissza: Laki Gergő és Laki Gábor, valamint Kecelről, Almási Gerold. Egy balkezes jobbszélsőt és egy balátlövőt igazoltunk Szerbiából. Mindkettő fiatal, tehetséges játékos, akik akár tovább léphetnek a magyar NB I-be is.” „Az ifjúsági csapattól azt várjuk, hogy nyerje meg a G-csoportot, ők alkalmasak a másod- osztályban játszani. Ehhez megvan a 14-15-fős keret.” „A serdülő csapat létszáma megnövekedett azzal, hogy 2006-os születésű játékosokosokat is lehet játszhatni. Ők még nem képesek megnyerni a csoportot, de ott lesznek a dobogó közelében, mint tavaly.”

„Ezeken kívül van még Tiszakécskén egy III. osztály H-csoportban játszó serdülő leány csapatunk és persze a kisebbek. A 2005-2006-os fiúkkal a gyermekbajnokság FU15 Terület II. D-csoportjában játszunk. A tegnap játszott U14-es lányoknál is játszottak izsákiak, de az 2007-2008-as LU13 D-csoportban szereplő csapat csak izsáki játékosokból áll. (Ők október elején kezdenek és 2019. november 23-án játszanak majd Izsákon.) Izsákon az edzésekhez és a mérkőzésekhez a feltételek megfelelőek, a szakembergárda rendelkezésre áll. A következőkben az utánpótlás nevelésében szeretnénk továbblépni!”

Az utánpótlásnevelés helyi körülményeiről Szabó József, intézményvezető helyettes, testnevelés szakos tanár nyilatkozott: „Az U13, U14-es korosztályos fiúknál elég sok volt a visszalépés így önálló csapatot nem tudtunk indítani. Akik még játszanak, azok más csapatokban tudnak játszani. Szerencsére a kicsiknél a lelkesedés töretlen, így ki tudunk állítani, tisztán iszákiakból álló U10, U12-es csapatokat. Az U12-es korosztályban két fiú csapattal is szerepel a KIKI. Sajnos a két csapatot külön csoportba osztották be, így fordulhatott elő, hogy a tisztán iszákiakból álló KIKI IZSÁK nem fog itthon játszani. Viszont a zömmel piáros iskolásokból álló KIKI SKFT I. Izsákon játszik. Pedig hihetetlenül ösztönző tud lenni a hazai mérkőzés! Akik eljönnek a többieknek szurkolni, azok a következőkben már szívesebben járnak el edzésre.”

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS