Kiskőrös Város Önkormányzatának támogatásával folytatódik Dr. Reisinger János irodalomtörténész előadássorozata, amely Petőfi Sándor költészetébe vezeti be a hallgatót. Első alkalommal szeptember 24-én Petőfi harcát mutatta be az őrültséggel.

-Hirdetés-

Petőfi megismerésében a világon Kína vezet, második Bulgária (Nagy Lászlónak köszönhetően) és csak harmadik Magyarország. A költő 860 verset írt és nem ismerjük őket! Legnagyobb kultusza Erdélyben van. Petőfi szentnek tartotta az életet és a költészetet. Kedves szavai: teremtés, szerelem, élet, ítélet, és örökkévalóság. Hitt az örök életben- kezdte előadását a neves irodalomtörténész és sajnálatát fejezte ki, amiatt, hogy ezt a rendkívüli költőt nem ismerjük és nem fedeztük fel.

Dr. Reisinger János magyarországi irodalomtörténész, az irodalomtudomány kandidátusa (MTA), 35 éve tart ismeretterjesztő előadásokat a Kárpát-medence különböző településein, bemutatva a magyar költészet és képzőművészet legjelesebb darabjait vagy kellőképpen nem méltányolt alkotásait. Előadásai tíz éve szerepelnek rendszeresen a Duna TV műsorán, a www.bibliacentrum.hu honlapról több száz előadása ingyenesen letölthető.

Az irodalmi estek időpontjai és témái:
2019. október 1. Szerelmi költészetének különlegessége
2019. október 15. Petőfi és Ady
2019. október 22. A János vitéz és a Toldi
2019. november 12. Petőfi ars poeticái és a mai költő- és költészeteszmény
2019. november 19. Készülődés Petőfi Sándor születésének bicentenáriumára

Az előadások 18 órakor kezdődnek, a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban, melyek után a témával kapcsolatban beszélgetésre is van lehetőség.
A belépés ingyenes, a témakörre vonatkozó könyvek, megtekinthetők és hozzáférhetők a helyszínen.

B.M

MEGOSZTÁS