Immár hagyomány, hogy óvodánkban megemlékezünk Benedek Elek születésnapján tartandó Népmese napról.

-Hirdetés-

Szeptember 25-én 10 órától kezdődtek a programok, mindhárom korcsoport részt vett a tornateremben Kratokné Lukács Mária óvodapedagógus köszöntő beszédén, ahol is a gyermekek számára érthető nyelven elmondta a népmesenap lényegét.

Ezután a nagycsoportos lányok Urbánné Szabó Rózsa Tagóvodavezető felkészítésével alkalomhoz illő táccal kedveskedtek a kis közönségnek, majd kedves verset szavaltak.

A kiskakas gyémánt félkrajcárja című magyar népmese levetítése után érkezett egy mesemondólány  – Albert Amina gyakorló óvodapedagógus személyében – , akitől A só című magyar népmesét hallhatta a nagyérdemű.

Ezután következett a Mesevilág 3+1 próbája. A középső és nagycsoport is  két-két csapatra oszlott: Hercegek, Hercegnők, Vitézek és Kisasszonyok csapatára. Az állomáson Váradiné Kitti, dr. Csipakné Andika és Kálmándyné Erzsike, valamint Nagyné Lehóczky Éva óvónénik várták a csapatokat.
Fa odvába célbadobtak, mese kellékeket válogattak, királyi vadászaton vettek részt lóval mocsáron át, majd végezetül minden gyermek elkészíthette a tüzet okádó sárkányt, és haza is vihette saját örömére.

Tartalmas, élményekben gazdag délelőttöt tudhattak maguk mögött.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS