Nem lehet eléggé hangsúlyozni az anyatejes táplálás fontosságát. Felmérések által bizonyított tény, hogy az anyatejjel táplált csecsemők, életük későbbi szakaszaikban kisebb arányban és ritkábban betegszenek meg, valamint gyermekkor folyamán sokkal gyorsabb ütemű a szellemi fejlődésük is. A világszinten egyedülálló Magyar Védőnői Szolgálat munkatársai segítségével minden anyuka kellő segítséget kaphat a megfelelő szoptatási technikák kialakításában.

-Hirdetés-

Nincs ez másképp Kiskőrösön sem, ahol a kiskőrösi Védőnői Szolgálat szeptember 27-én az Anyatej világnapja alkalmából köszöntötte az édesanyákat.

Kiskőrös védőnőinek sokat köszönhetnek az édesanyák

A rendezvény előtt Lajkóné Kovács Reginát kérdeztem.

Mióta foglalkoztok kiemelten az anyatejes táplálás népszerűsítésével?

A városban régi hagyományunk, hogy szeptember utolsó péntekén tartjuk meg ezt a rendezvényünket, hirdetjük a szoptatás fontosságát. Munkánk részeként sohasem adjuk fel a reményt, elhívatottságunk nagy öröme, ha egy anyuka tápszeres babája után a következő gyermekét, már anyatejjel táplálja. Területi védőnőink különösen az első 6 hónapban fokozott figyelemmel kísérik a szoptatás folyamatát, megtanítjuk a helyes technikát, és a tejelválasztás fokozásának és fenntartásának módjaira is adunk tanácsot.

Akkor ezen a rendezvényen igaziból nektek is jár a köszönet.

Az Egészségügyi Világszervezet  idei jelmondata „ A szoptatás sikere mindannyiunkon múlik!” Elsősorban az anyán múlik, de mi is minden szükséges segítséget megadunk hozzá. 2019-ben a Védőnői Szakfelügyelet vizsgálata alapján, országos szinten kiemelkedő helyen szerepel városunkban az anyatejjel táplált csecsemők száma, amire nagyon büszkék is vagyunk.

A rendezvényen a Harangvirág Evangélikus Óvoda gyermekei kedveskedtek egy kis műsorral, majd Dr. Kállayné Major Marina az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Az eseményen képviselte magát a Bács- Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat is Domonyiné Borbényi Katalin logopédus személyében, aki a nyelv és a beszédfejlődésről tartott előadást. Szlávik-Kupán Emese dietetikus pedig a várandós kismamák tápanyag szükségletéről beszélt.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS