2019. szeptember 27-e a Magyar Diáksport Napja. Magyarországon diákok ezrei sportolnak ezen a napon. „Öko-san Okosan diáksport nap 2019! Sportolj, önállóan és kreatívan!” alcímmel a Kiskőrösi EGYMI is csatlakozott a sportoló diákok népes csoportjához.

-Hirdetés-

Hogy ráhangolódjanak erre a napra a tanulók, rajz pályázat került kiírásra „Mit jelent nekem a sport?” címmel. Az intézményből 49 pályamű érkezett, ami az iskola központi részén került kiállításra. A diákok osztályfokához igazodva négy kategóriában, közönségszavazatok alapján kerültek megállapításra a helyezések. A nyertesek jutalma futball-és gumilabda volt.

Schaffer István intézményvezető megnyitója után, a szabadidőparkban folyt a program. Hat állomáson, hajlított vonal mentén haladtak a két osztályból alkotott vegyes csapatok. A feladatok ÖKO tudatosság jegyében kerültek meghatározásra. Lehetett diót gurigatni, alagútban mászni, tüdőkapacitást növelni, lepedő-röplabdázni, műanyag poharat fújni, és még sorolhatnánk a változatos tevékenységek sorát. Amikor mindenki, a fejlettségének és érdeklődési körének megfelelő állomáson teljesített, akkor játékos sorverseny következett, ahol a „díj” egy-egy müzli szelet volt. A Magyar Diáksport Napjának hagyománya, hogy ezen a napon 12 órakor, az évszámnak megfelelő km-t futnak a résztvevők. Az idén 2019 m-es távot kellett futva megtenni. Öröm volt látni, hogy diákok, pedagógusok, és nem utolsó sorban a szép számban megjelent szülők is teljesítették a távot. Egy igazán tartalmas, mozgással és rengeteg nevetéssel tarkított délelőttöt tölthettek el a résztvevők a szabadidőparkban.

Krafcsik-Pataki Katalin
Fotók: Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS