Aki ezen a hétvégén a keceli Vasút utcán, a Piactér mellett ment el, már pénteken tapasztalhatta, hogy ott valami készül. Szeptember 28-án szombaton pedig már korán reggel sült hagyma illata töltötte be a levegőt, és sürgő-forgó emberek szorgoskodtak a tűzre tett bográcsok körül. Nem véletlenül, hiszen az idén is eljött a napja a hagyományos Birkafőző versenynek. A birka mellett sült, főtt itt mindenféle jó falat. Kedvére kóstolgathattak a jelenlévők, hogy utána ihassanak rá egy kis jóféle kecelit.

A PAVA Egyesület Kecel és PAVA Gasztro és Kulturális Egyesület szervezésében 36 csapat nevezett a versenybe, közel 800 vendéggel.

-Hirdetés-

A zsűri elnöke a már megszokott és megszeretett Balogh István Ferenc mesterszakács volt, az értékelést Buzás Ferenc segítette szakértelmével. Két segítőjük volt: Domonyi László, Kiskőrös polgármestere, és Haszilló Ferenc, Kecel polgármestere.

A nevezők Ceglédről 2 csapat, Budapestről szintén kettő, Kiskőrös, Kalocsa, Kecel csapatai voltak.

A díjakat több keceli vállalkozó ajánlotta fel.

A főzőverseny eredményei:
I. helyezett: Pintér Művek
II. helyezett: Andika Vegyesboltja
III. helyezett: Jobbik Kecel és Vendégei

Különdíj: Keceli Kotyvasztók
Különdíj: MODUS Kft.

A főzés, valamint a falatozás mellett egyéb szórakozásról is gondoskodtak a szervezők, nem csak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is. Színes kirakodóvásár, ugrálóvár, jurta, arcfestés várta az érdeklődőket.

Déltől kezdve zenés programokat szolgáltatott a Bogárzó Citerazenekar, a Szélkakas Citerazenekar, a Hahó Együttes Napos Oldal együttes, a Rock Fanatic.

Este a sokak által várva várt KARTHAGO együttes élő koncertje szórakoztatta a vidám összejövetel résztvevőit.

 

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS