Izgalmakban bővelkedő és drámai végkimenetelű mérkőzést játszott az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata a küzdelemsorozat 3. fordulójában. A fiúk szeptember 28-án a nagyatádi Rinyamenti KC együttesét látták vendégül.

-Hirdetés-

A kiskőrösiek szinte már megnyerték a mérkőzést, de a végjátékban fordítottak a nagyadátiak és így 26-27-el (13-17) zárult a találkozó: Kű (k), Polyák (k), Hunyadi-1, Turi-3, Thiesz, Gucsi-1, Szentgyörgyi J-5, Beszenyi-1, Harangozó-5, Barna-1, Nagy B-1, Dózsa-3, Rohoska-2, Polereczki-2, Kulcsár F-1. Edző: Horváth András.

Az első félidő a vendégeknek sikerült jobban, amikor a hazaiak védekezésben és támadásban sem tudták felvenni a nagyatádiak gyors ritmusát. A szünet után nagyot változott a játék képe és gyorsan fordítottak a kiskőrösiek. 20-18 után folyamatosan 1-2 góllal vezettek a kiskőrösiek és az utolsó 3 percet 26-24-ről várták a csapatok. A kiskőrösiek sorra rontották el a támadásokat, amelyeket követően gólokkal büntettek a vendégek. Már csak fél perc volt hátra, amikor 26-26-nál a kiskőrösiek támadhattak, de Szentgyörgyi József lövését védte a kapufa segítségével a nagyatádiak hálóőre. Az utolsó támadást így a vendégek vezették és 2 másodperccel a vége előtt egy átlövésből szerzett találattal megnyerték a mérkőzést.

A találkozó végén a legjobb hazai játékosnak járó üveg bort Kű Bence kapta, aki a következőképpen értékelte az összecsapást:

“Nehéz szavakba önteni, hogy egy ilyen bekapott gól után mit mondjak. A mérkőzést nagyon jól kezdtük, majd volt egy mélypontunk és ezalatt többgólos előnyre tett szert ellenfelünk. Szerencsére jött a félidő vége és a szünetben az öltözőben megbeszéltük, hogy milyen módon lehetne nyerni. Úgy gondolom mindent megtettünk a siker érdekében, de sajnos a szerencse most nem a mi oldalunkon állt. A végjátékban talán fejben nem tudtunk már megfelelően összpontosítani és voltak olyan támadásaink, amelyeket elkapkodtunk. Nagyobb türelemmel, megfontoltabb játékkal a végén elégnek kellett volna lenni a kétgólos előnyünknek a győzelemhez.”

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS