Hirsch Imre 2002 óta tevékenykedik Kiskőrös Város Képviselő-testületében. Most úgy döntött többedmagával, hogy pártok támogatása nélkül, egy civil szervezet keretében indulnak az önkormányzati választáson.

Miért döntöttek úgy, hogy civil összefogás lesznek párt helyett?

Mi mindenféleképpen úgy szerettünk volna elindulni a választásokon, hogy nem pártoskodunk. Mi várospolitikát szeretnénk folytatni. Nem akarjuk belekeverni a nagypolitikát. A városért szeretnénk dolgozni. Mi nem a pártokat, hanem a polgárokat képviseljük!

Kérem, mutassa be civil szerveződésüket, a Kiskőrösi Baráti Társaság Egyesület céljait! Mit szeretnének elérni a választásokon?

-Hirdetés-

Kezdeményezzük a mezőgazdasági (városi) bizottság azonnali felállítását a kistermelők érdekében. Céljaink között szerepel a bel- és külterületi utak javítása, építése. Szeretnénk elérni a laktanya mielőbbi tulajdonviszonyának rendezését és hasznosítását. Célszerű, modern, tudatos városfejlesztést, tervszerű városépítést szeretnénk elérni, emellett folyamatos párbeszédet a lakossággal és a vállalkozókkal. Kezdeményezni fogjuk a városi szakorvosi rendelő ellátásának javítását.

Mi azt valljuk, hogy mind különbözőek vagyunk, de mindannyian egyet akarunk, ezért fogjunk össze és együtt, közösen oldjuk meg a gondjainkat!

Kik a jelöltjeik? Pár mondatban bemutatná őket?

Az 1. számú választókerület képviselőjelöltje Rádulyné dr. Petrányi Júlia, jogász, valamint igazgatásszervező végzettségű ügyvéd, adószakértő. Ő is Kiskőrösön él családjával és szintén több éve dolgozik városunkban. Ügyvédi tevékenysége előtt 28 évig Csengőd község jegyzője volt. Feladatának tekinti, hogy elképzeléseivel eddigi jogi, önkormányzati tapasztalataival a polgárok mindennapjait mind jobbá és kellemesebbé tegye.

 

Én Hirsch Imre, a 2. számú egyéni választókerület független civil összefogás jelöltje vagyok. 1952-ben születtem, nős vagyok, két felnőtt gyermekem és öt unokám van. Házasságkötésünk óta ebben a választókerületben, pontosabban az Úttörő utcában élünk, ahol jelenleg is társas vállalkozóként tevékenykedek. Az egyéni problémákra mindig is szociálisan érzékeny közéleti szereplő voltam és vagyok. Jó érzéssel töltött el, ha az egyéni ügyekben, vagy közösségi kezdeményezésekben tudtam segíteni. Mint önkormányzati képviselő, szinte minden évben karácsony előtt gyűjtést szerveztem a rászoruló családok részére. Az így összejött adományokat a város gyermekjóléti szolgálatának munkatársai osztották szét. Kezdeményezője és cselekvő részese voltam a városi hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyának megszervezésében is.

Önkormányzati képviselőként 2002 óta veszek részt, és felelősen dolgozom Kiskőrösért. Tizenhét év alatt megtapasztaltam, hogy az önkormányzati munka nagy odafigyelést, lelkiismeretes és tisztességes helytállást kíván. Támogattam minden olyan testületi előterjesztést, amely Kiskőrös város érdekeit szolgálta. Öröm volt számomra, hogy képviselhettem és a városban elért eredmények megvalósításában közreműködhettem. A többségi kormánypárti vezetéssel sokszor kritikus voltam, de a jó ügyekért kiálltam és sürgettem azok megvalósítását. Észrevételeimnek mindig is hangot adtam a bizottsági- és testületi üléseken. Ezekért a lakosság mindig pozitív visszajelzésekkel illetett. Fontosnak tartom, hogy a következő öt évben ne csak a kormánypártok képviselői vehessenek részt a városi testületben, hanem a civilek véleménye is megjelenhessen! Tegyük a civil jelöltjeinkkel sokszínűbbé, kritikusabbá a képviselő-testületet. Célom civilként ma is az, hogy csak várospolitikai érdekeket szem előtt tartva segítsem, hogy Kiskőrös élhető, működő és fejlődőképes legyen.

A 3. számú választókerület képviselőjelöltje Horváth Borbála, aki főiskolai tanulmányai elvégzése óta Kiskőrösön él és tanít immáron 35 éve. Munkahelye a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája. Fontos feladatának tartja, hogy az ott felnövekvő fiatal generáció kellően rátermett, keresztény értékrendű, széles látókörű legyen. 2010-től 2014-ig a Megyei Önkormányzat oktatási majd területfejlesztési bizottságának munkájában vett részt. 2014-től Kiskőrös város önkormányzati képviselője. Erős benne a város iránti szeretet és tenni akarás.

 

A 4. számú választókerület képviselőjelöltje Szentendrei Pálné (Haskó Zsuzsanna), aki már 40 éve ebben a választókörzetben él. Két felnőtt gyermek édesanyja és egy unoka nagymamája. Habár már nyugdíjas, végzettségét tekintve kertész és könyvtáros. Jelenleg férjével szőlőtermesztéssel foglalkoznak. Mezőgazdasági termelőként is szomorúan tapasztalják az ágazatban megjelenő problémákat, főleg az őstermelők értékesítési nehézségei okoznak megélhetési gondokat. Kiskőrösiként mindig érdekelte a lakosság jövője, sorsa, a város alakulása, változása. Számára fontos érték a szeretet, az együttműködés, a nyitottság, a munka tisztelete, mások elfogadása és segítése, az őszinte, tiszta beszéd.

 

Az 5. számú választókerület képviselőjelöltje Török Tamás, aki családjával 1988-ban került Kiskőrösre. Katonai felsőfokú és útépítő mérnök végzettséggel rendelkezik. 12 évig, mint mérnök tanár, szakoktató tanított Kiskőrösön és Szegeden. Fontosnak tartja a jó minőségű oktatást, hiszen gyermekek taníttatása, oktatása a fejlődés és a jövő záloga! Fontosnak tartja a szociális és egészségügyi intézmények megerősítését, az időskori gondoskodást és a rászoruló lakosok életkörülményeinek javítását, valamint a bor- és szőlőágazat jövőjéért, a kistermelők érdekeiért való kiállást! Mint egykori hivatásos katona kezdeményezni kívánja a kiskőrösi laktanya hasznosítását.

A 6. számú választókerület képviselőjelöltje Ábrahám János párjával 2005 óta él az Uzsoki utcában. Korábban hivatásos határőrként dolgozott a déli határszakaszon. Fontosak számára az emberi kapcsolatok a párbeszéd és az együttműködés. Azt vallja, hogy fogjunk össze a mezőgazdasági termelőkért, szakmai életútjuk további biztosításáért. Mindemellett sürgős feladatnak tartja a klíma- és környezetvédelem javítását, mint korunk egyik legfontosabb kihívása.

A 7. számú választókerület képviselőjelöltje Szabó József, aki születése óta Kiskőrösön él. 43,5 év munkaviszony után 5 évvel ezelőtt nyugdíjba vonult. Hosszú ideje részt vesz a városi közéletben, különböző városi rendezvények lebonyolításában segédkezik. Nem az ígéretek híve, sokkal inkább a megoldásokat keresi. Gyakorló mezőgazdasági őstermelőként ő is aggódik a szőlészet-borászat jövőjéért.

 

A 8. számú választókerület képviselőjelöltje Szilberhorn Ákos, aki Kiskőrösön nevelkedett, jelenleg a Bajcsy-Zsilinszky utcában él állapotos párjával. Kisgyermekkora óta méhészkedik, ezért sokat van kint a természetben és gyakran tapasztalja a kedvezőtlen környezeti változásokat, ezért kezdeményezni szeretné a városban a faültetési programok beindítását és azok gondozását. Feladatának tartja a gyermekek környezetvédelemre való nevelését. Segíteni kívánja a városi állatmenhely minőségének javítását és kibővítését.

 

Nem indítanak polgármester-jelöltet. Támogatják Domonyi Lászlót?

Nem indítunk. Mivel nincs más jelölt, így biztos, hogy Domonyi László polgármester fogja végig vinni a megkezdett projekteket, amelyekben támogatni fogjuk. Annyi változást szeretnénk elérni, hogy mellette egy kritikusabb, sokszínűbb összetételű, képviselőtestület legyen megválasztva.

Mi a véleménye azokról a Kiskőrösön induló szervezetekről, akik között olyan jelöltek is vannak, akik nem kiskőrösi lakosok?

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy az induló pártok olyan képviselőket indítanak, akik nem is Kiskőrösön élnek és nincs is kötődésük. Erről inkább nem nyilvánítanék véleményt.

Kutyifa Icu 
Fotók: Kincses Szilvi 

MEGOSZTÁS