Kiskőrösi Bem József Általános Iskola adott otthont október 1-én a DO60 Diáksportfesztivál következő állomásának.

A Magyar Diáksport Szövetség a Kecskeméti illetve a Kiskőrösi Tankerületi Központ együttműködésével megvalósuló nagyszabású rendezvényén a megyéből 20 iskola 400 diákja vett részt.

-Hirdetés-

A DO60 kezdeményezésben fontos szerepet tölt be, hogy a gyerekeket ne az eredmények, a helyezések és a győzelem vezérelje, mert ebben az életkorban alapvető még a szabad játék. Ezért helyezünk nagyobb hangsúlyt az egészség központúságra, a gyerekek életkori sajátosságaira, személyiségfejlődésére. Ezért lényeges, hogy a diákoknak a sport elsősorban játék legyen, miközben társas élményeket is szereznek. Ahogyan a neve is mutatja, az iskoláskorú gyermekek napi legalább 60 perces testmozgásának fontosságára hívjuk fel a figyelmet – nyilatkozta magazinunknak Dombi Rudolf olimpiai bajnok, kajakozó.

Diáksportfesztivál egyik alapja a multisport szemléletmód, melynek célja, hogy az egyes állomásokon – miközben a gyerekek különböző játékokat kipróbálják – fejlődnek az alapvető mozgáskészségeik, megismerkednek minél több mozgásformával, sportjátékkal. A játékok különféle sportok alapjaira épülnek és a diákok korcsoportonként más-más játékokban vesznek részt.

A sport fejleszti a kitartást, állóképességet, koncentrálóképességet, elengedhetetlen része az egészséges életmódnak. Nemcsak a versenyről szól, hanem a kihívásokról és a kihívások legyőzéséről is –  hangzott el a megnyitón.

A vendégeket Lasztovicza László, az iskola igazgatója üdvözölte. A rendezvényen jelen volt Domonyi László Kiskőrös Város polgármestere, Vágó Ferencné a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója, Zsámboki Anna a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, Dr. Molnár László az MDSZ stratégiai igazgatója, Dombi Rudolf olimpiai bajnok, kajakozó és Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőröző.

B.M
Fotók: Ombodi Gergő

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS