Az előző két évben megrendezett Sárfehér Esti Futóversenyen tapasztalt növekvő érdeklődést kielégítve, félmaratoni távval bővült az Alkony Trail futóverseny. A kutyás futók rajthoz állása igazi különlegességet kölcsönzött az esti futóverseny hangulatának.

-Hirdetés-

A növekvő érdeklődés tette szükségessé a korábbi helyszín megváltoztatását is. A 2019. október 5-én zajlott I. Alkony Trail futóverseny központja az izsáki sportpályán volt. Az ország minden tájáról érkezett kétszáz futó, 5 és 10 km-es aszfalt, valamint 10,5 km és félmaraton távokon állhatott rajthoz. A gyerekek 1 és 2 km-es távokon indulhattak. Az aszfaltfutók útvonala, egy-egy fordítóponttal, az Izsák és Kis-Izsák közti kerékpárúton haladt. A terepfutók 10,5 km-es útvonala körültekintően kijelölt erdei utakon, és homokdombos szakaszokon keresztül vezetett. A félmaratont teljesítők két kört mentek.

A gyerekek versenyére még világosban került sor. A hosszabb távok rajtja előtt közös bemelegítés segítette a ráhangolódást. A közös rajtnál a kutyák izgatott ugatása csak tovább fokozta az amúgy is lelkes hangulatot. Az aszfaltos távon látássérült és kerekesszékes versenyzők is voltak a rajthoz állók között. Bár a közös rajt még világosban volt, de a félmaraton befutói már a lampionokkal kivilágított célkapuba érkeztek vissza. A verseny szervezettsége, az útvonalak követhetősége, a frissítések gyakorisága jó színvonalú versenyt eredményezett. A befutóérmek átvételét és a dobogósok díjazását követően jó hangulatú beszélgetéssel zárult az esti futóverseny.

A terep félmaraton távot, 1:37:44-es idővel, az izsáki Hevér Zoltán nyerte

A verseny szervezői, az elmúlt versenyről megmaradt befutóérmek felajánlásával csatlakoztak a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztálya „Fuss, hogy lélegezz!” elnevezésű jótékonysági kezdeményezéséhez. Az eladott érmekből befolyt összeggel – 64000 forinttal – a kecskeméti gyermekosztály intenzív részlege számára, légzéstámogatási eszköz beszerzését támogatják.

A versenyt rendező Bencze Erika vezette BET – Fitten és egészségesen csapata ismét egy jól szervezett, családias hangulatú versenyt rendezett. Az esti futóverseny növekvő látogatottsága azt mutatja, hogy a májusi Kolon Kupa Futóverseny mellett, egyre fontosabb szerep jut az őszi futóversenynek is. Az Alkony Trail futóverseny Izsák sportéletének elmaradhatatlan rendezvényévé vált.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS