A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE férfi kézilabda csapat jelentősen megerősödött kerettel vágott neki az idei szezonnak. A játékosok és az együttes vezetői is a dobogós helyek valamelyikének elérését tűzték ki maguk elé.

-Hirdetés-

A gárda kiválóan kezdte a szezont, hiszen az együttes zsinórban megszerzett három győzelemmel vágott neki a pontvadászatnak: Soltvadkerti TE-Csávoly 30-16, Gézengúz UKC-Soltvadkerti TE 20-31, Soltvadkerti TE-Euroscale Kecskemét II. 22-17.

A fiúk a 4. fordulóban október 6-án az Euroscale Kecskemét I. csapatát látták vendégül, akiktől 16-14 (4-7) arányú vereséget szenvedtek: Csernák (k), Lehoczki (k), Bakai 1, Farsang, Gazsó 1, Kincses 1, László, Nyerges, Opauszki 2, Patai, Piller 4, Szabó M. 4, Szentgyörgyi S. 1, Torgyik, Ürmösi. Edző: Nagy Máté. A mérkőzés első felében a vendégek mutattak eredményesebb játékot és 1-5-öt volt az állás. A soltvadkertiek második góljára 18 percet kellett várni, ami a teljes mérkőzést hűen tükrözte. A hazaiak hősiesen védekeztek, de támadásban rengeteg hibával játszottak. A találkozó hajrájában a hazaiak felzárkóztak 12-13-ra, amikor emberhátrányba kerültek és volt egy eladott labda a támadásvezetés során. A hibákért góllal büntette az ellenfél, így az utolsó percre már eldőlt a találkozó, amikor 12-15 volt az állás.

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE játékosa:
Nem úgy terveztük ezt a mérkőzést, hogy mindössze 13 gólt tudunk csak dobni. A pályafutásom során még serdülős koromban éltem át ilyet, amikor egy Pick Szegeddel játszottunk, de akkor az ellenfelünk mintegy 60 gólt lőtt nekünk. Ma kiemelkedően jól védekeztünk, hiszen a 16 bekapott gól önmagáért beszél, de támadásban messze tudásunk alatt játszottunk. Megmagyarázhatatlan módon nagyon sok labdát eladtunk, rosszul lőttünk kapura és pontatlan volt az előre játékunk. A vereség ellenére továbbra is a célunk a legjobb négy közé kerülés, hogy a bajnoki címért folyó rájátszásban szerepelhessünk. Mély nyomot hagyott bennünk a mérkőzés és már most kijelenthetem, hogy tavasszal revansot akarunk venni majd Kecskeméten ezért a vereségért.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS