A Kiskőrösi Gazdakör Egyesület minden tagja meghívást kapott az október 9-én megtartott közgyűlésre. A tagság tisztújításról döntött egyhangú szavazással.

-Hirdetés-

Az egyesület régi vezetésének megköszönték a gazdák a hosszú éveken át tartó áldozatos munkájukat. A tagság döntése értelmében a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület elnöke a továbbiakban Nikléczi Gábor lesz, az alelnöki tisztséget pedig Ba Andor és Szabóné Haskó Erika tölti be. A fiatalabb generációt képviselő három személyt azért választották meg az egyesület élére, hogy megújuljon a Gazdakör.

Az új elnök Nikléczi Gábor elmondta, hogy szeretnének az alapszabályban meghatározottak szerint olyan előadásokat, programokat szervezni, amelyek a gazdák munkáját, mindennapjait segítik: adóváltozások, agrárkamarai teendők, pályázatok, mezőgazdaságot érintő jogszabályi változások. Olyan előadót is meghívnának, aki a növényvédelemmel és a tápanyag-utánpótlással kapcsolatos dolgokról mondana tájékoztatást. A tervek között szerepel egy olyan közös gondolkodásmód elindítása, hogy a szőlő és az egyéb mezőgazdasági ágazatokban milyen úton induljanak el. A fiatalok jobban követik a kor kihívásait, amelyek közé tartozik a klímaváltozás is. Ez utóbbi figyelembevételével kell beszélni a vízháztartás kezeléséről és arról is, hogy a növénytermesztésben milyen új fajták bevonása lenne kívánatos. Kiemelte Nikléczi Gábor, hogy azon fognak dolgozni, hogy a Kiskőrösi gazdakör Egyesület egy valós érdekérvényesítő szervezetként működjön. Nagyon fontosnak tartja a taglétszám növelését fiatalok bevonásával. Szerinte a tagok a jövőben akár összefoghatnának egymással a termelésben és az értékesítésben is. Az együtt gondolkodással arra törekednek, hogy Kiskőrösön legyen hosszútávú jövőkép a mezőgazdasági termelésben.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS