Ebben a cikkünkben azokat a településeket elemezzük, ahol polgármesterváltás volt a tegnapi választást követően. Két településen nem indult a korábbi polgármester, másik két településen viszont a választópolgárok új polgármesternek szavaztak bizalmat.

-Hirdetés-

Ez egyik változás, amelyik versenyben történt meg Csengődön volt, ahol a 2014-ben meglepetésgyőzelmet arató Lajter Ferenc polgármestert váltja Pivarcsi Csaba, aki a szavaztok 49,07 százalékával (525 szavazat) megelőzte Lajter Ferencet, aki a szavazatok 46,54 százalékát (498 szavazat) szerezte meg. A csengődi harmadik polgármester jelölt, Lázár Sándor 47 szavazatot kapott, ami a leadott voksok 4,39 százaléka. A győztes és a leköszönő polgármester között mindössze 27 szavazat különbség volt. A választói kedv nagyon magas volt, hiszen a jogosultak 62,75 százaléka volt szavazni.

Az új csengődi képviselő testületbe az alábbi személyek nyertek mandátumot tegnap:

Suba László, Stiedl Zoltán Józsefné, Velez Béla, Szabó György, Németh István, Kalocsai Ferenc.

A másik meglepetés választási eredmény Izsákon született, ahol az 1998 óta, tehát 21 éve polgármesterként tevékenykedő Mondok Józsefet váltja Kutas Tibor. A választók 46,4 százaléka, azaz 2238 fő volt választani a településen. Mondok József a szavazatok 49,12 százalékát (1089 szavazat), Kutas Tibor pedig a szavazatok 50,88 százalékát (1128 szavazat) kapta. Itt is viszonylag szoros volt a verseny, hiszen a jelöltekre leadott szavazatok közötti különbség mindössze 39 szavazat volt.

Az új izsáki testületbe a következő személyek kerültek be képviselőnek:

Rézműves Mihály, Végh Tamás, Szabó József, Vargha István, Rácz Sándor, Góhér Zoltán, Dr. Bozóky Imre, Tetézi Attila.

Páhin a rendszerválás óta minden alkalommal újraválasztott polgármester, Oroszi István nem indult már az idei választáson. Az új polgármester aspiránsok Petz János és Györfi Csaba voltak. Petz János a leadott szavazatok 51,55 százalékát (350 szavazat) kapta, míg ellenfele, Györfi Csaba a szavazatok 48,45 százalékát (329 szavazat) kapta. Így Páhi új polgármestere Petz János lesz a következő 5 évben. A választói részvétel a településen nagyon magas volt, hiszen a szavazásra jogosultak mintegy 69, 69 százaléka járult az urnákhoz.

Páhi új képviselő testületének tagjai:

Petz János polgármester

Supka Helga

Bogáromi Ágnes

Bránya György

Vágó József

Vajda Mihály

Pecznyik Béla

A járás legkisebb településén, Imrehegyen tegnap egész nap a legmagasabb résztvevői számok voltak jellemzőek, végül összesen a jogosultak 65,34 százalék (362 fő) vett részt a voksoláson. Haszilló István és Lavati Gabriella indultak a megüresedett polgármesteri székért a községben. A versenyben végül Lavati Gabriella a szavazatok 64,99 százalékával (232 szavazat) megelőzte Haszilló Istvánt, aki a voksok 35,01 százalékát (125 szavazat) kapta, így Imrehegy új polgármestere Lavati Gabriella lesz.

Az új imrehegyi képviselőtestület tagjai:

Lavati Gabriella polgármester

Szilágyi Ferenc

Molnár Ferenc

Sebestyén István

Flaiszné Megyes Ágnes

 

T.Z. 

MEGOSZTÁS