A IX. Őszi Izsáki Képzőművészeti Alkotótáborban készült képek október végéig, az izsáki művelődési házban tekinthetők meg.

-Hirdetés-

Ziegler Németh Ferenc festőművész, 2019. október 6-12. között, immáron kilencedik alkalommal szervezte meg, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Őszi Izsáki Képzőművészeti Alkotótábort. A meghívott tizenhárom művész közül hatan, először vesznek részt az izsáki táborban, amelyhez még négy helybeli amatőr alkotó is csatlakozott. Ezúttal a Vino étterem kávézója egy hétre igazi műteremmé alakult át. A közös alkotói térben a tábor minden lakója kialakított magának egy helyet ahol nyugodtan dolgozhatott, mégis együtt voltak és a kávézó vendégei is láthatták az alkotás folyamatát. A tábor végén elkészült alkotásokból 54 kép került kiállításra, melynek ünnepélyes megnyitója 2019. október 11-én volt az Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Házban.

A tárlat ünnepélyes megnyitása alkalmával, Bérczes Lajos, az Önkormányzat Kulturális Bizottság elnöke, büszkeséggel állapította meg, hogy Izsák ismét egy eredményesen működő alkotótábornak adott otthont. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is sikerül a városnak megteremteni a megrendezés feltételeit. Halmi Norbert, aki maga is amatőr alkotóként részt vesz a tábor munkájában, tanárával, Farkas Orsolyával, gyönyörű hegedűjátékkal bűvölték el a megnyitó résztvevőt. Dr. Turai G. Kamil esztéta, vallásfilozófus, a tőle megszokott alapossággal minden képről és alkotójáról mondott véleményt, ezzel is segített láttatni a képek mondanivalóját. A kiállítás megnyitó műsorát a Sárfehér Néptáncegyüttes Szőlőtőke (felnőttekből álló) csoportja, délalföldi táncokkal színesítette. A táncosok között a tábort szervező Ziegler Németh Ferencet is felfedezhettük. A továbbiakban, egy pohár ital, pogácsa és ínyenc sajtok fogyasztása mellett, a vendégek az alkotókkal beszélgetve szemlélhették meg a kiállítás képeit.

Dr. Turai G. Kamil, az izsáki tábort azért tartja különlegesnek, mert itt otthonos hangulatban lehet alkotni. Megvan a lehetőség megismerni a művészeket és az alkotás folyamatát. Sokáig itt vannak a képek, többször is meg lehet tekinteni és meg is lehet venni azokat.

Gróf Zoltán, már a kezdetektől kezdve részt vesz az izsáki táborokban. Bár minden tábornak megvan a maga külön varázsa és hangulata, az izsákira, a barátság a jellemző. Ferivel régóta ismerik egymást és itt mindig jó csapat jön össze. A meghívott alkotóknak hasonló a felfogásuk a festészetről, és ami nagyon fontos, hogy tisztelik egymás munkáját. A mostani táborban kicsit összeértek az állványok és az asztalok, de ez nem volt probléma, mert így a lelkek is hamarabb összeértek.

Tarcsay Béla, akit más emberé tett a művészet, először vesz részt az izsáki alkotótáborban, és fantasztikusan jó benyomást szerzett. Összekovácsolódott csapatban, jó hangulatban, szívet-lelket beleadva adhatták át magukat az alkotás örömének. Jó a helyszín, kedvesek és érdeklődőek a helyi emberek, ami külön is inspirálólag hat az alkotóra. Reméli, jövőre is eljöhet.

A IX. Őszi Izsáki Képzőművészeti Alkotótábor művészei:

Blazán Vladimir (Ungvár, 1993 óta Kecskeméten él)
Biri Ildikó (Budapest)
Boros Andrea (Nagydorog)
Gróf Zoltán (Ballószög)
Harsányi Zsuzsanna (Kecskemét)
Kalas András (Babócsa)
Maszlik István (Orgovány)
Mráz János (Szeged)
Moldován Zsolt (Csíkszereda, Erdély)
Pósa Ede (Balatonszemes)
Tarcsay Béla (Szeged)
Vincze László (Esztergom, a tábor 86 éves doyenje)
Ziegler Németh Ferenc (Izsák)

Valamint négy izsáki amatőr alkotó: Halmi Norbert, Forgács Tünde, Takács Kornélia, Nagyné Szegedi Etelka.

A kiállítás képei a Google albumban is elérhetőek. A tárlat október végéig, 15-18 óra között tekinthető meg. A belépés ingyenes

Ziegler Németh Ferenc, a festőtábor szervezője, őszinte szívvel köszönte meg az alkotóknak, hogy elfogadták a meghívását és ilyen színvonalas műveket hoztak létre. Valamint köszönetet mondott a támogatóknak is, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a képzőművészeti alkotótábor. Továbbá bejelentette, hogy október végétől, heti rendszerességgel, péntekenként 15:30 és 18:30 között, alkotó szakkört indít a művelődési házban. Szívesen látja mindazokat, akik kedvet éreznek az alkotómunkához, a rajz, vagy a festészet valamely ágában.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS