Gyakran lehet látni korán reggel iskolába induló gyereket, munkába siető felnőttet energiaitalos dobozzal, papír vagy nejlon zacskóba csomagolt, valami gyorsan bekapható péksüteménnyel vagy valami éhséget elütő, ropogtatni való chipsszel. Ráadásul nincs idő meginni, megenni valahol ülve, hanem gyorsan menet közben, vagy a rövidke óraközi szünetben kell bekapni. A kicsi gyerek is hamar rászokik, hogy valami édes italt fogadjon csak el. Felmérhetetlen milyen károkat okozhatnak a cukros üdítők, energiaitalok és chipsek az egészségünkre, főleg gyermekeinkére.

-Hirdetés-

Szlávik-Kupán Emese dietetikus tartott értékes tájékoztatást az egészséges étkezés fontosságáról a Kiskőrös Város Önkormányzatának fenntartásában lévő Egészségfejlesztési Iroda által támogatott program keretében 2019. október 17-én Kecel Városi könyvtár és Művelődési Házban.

Emese rávilágított arra a tényre, hogy az egészséges ételek fogyasztása igazi befektetés önmagunk számára, hiszen hosszabb ideig él ép testben, aki odafigyel étkezésére. Viszont gyakorlatilag önmagunkkal szemben elkövetett gondatlan veszélyeztetés, ha nem figyelünk oda a súlyunkra és nem vesszük komolyan az elhízás veszélyeit.

Nem a bizonyos ételfajták megvonása az igazi megoldás, hanem a változatos étrend kialakítása és mértékkel való fogyasztás a megfelelő időben, például ne a főétkezések helyett együnk édességeket. Bizonyított, hogy nagyon meghatározó szerepe és felelőssége van a szülőknek gyermekük étkezési szokásainak kialakulásában.

Fejesné Kókai Judit védőnő is kiemelte az előadás után a téma fontosságát és súlyát és sajnálatát fejezte ki, hogy nem jöttek el többen a nagyobb érdeklődést érdemlő programra, hiszen mindenkit érintő problémákról van szó.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS