Nagy érdeklődés és kiváló hangulat fogadta a Kiskőrösi KSK és a Kalocsai KC együttesit a kiskőrösi városi sportcsarnokban október 19-én lejátszott NB II-es férfi kézilabda mérkőzés alkalmával. Mindkét gárdában szinte kizárólag saját nevelésű játékosok léptek pályára, így mindkét szurkológárda valóban magáénak érezhette a csapatát.

A mérkőzésen a kalocsaiak nyújtottak jobb teljesítményt és 31-26-ra (13-16) legyőzték a kiskőrösi együttest: Molnár (k), Torgyik (k), Hunyadi 2, Thiesz 2, Bezsenyi 3, Rohoska 1, Szentgyörgyi 3, Kulcsár F., Wágner, Harangozó 9, Barna, Dózsa 3, Turi 2, Nagy B., Polereczki, Gucsi 1.

-Hirdetés-

A megyei rangadót a hazaiak kezdték jobban és 2-0-ás vezetésre tettek szert. Ezt követően a kalocsaiak gyorsan megfordították az eredményt (5-8), és innen már a későbbiekben nem engedték ki a kezükből a vezetést. A kiskőrösiek nagy lelkesedéssel és akarattal kézilabdáztak, de a jóval kevesebbet hibázó és a lendületesebben kézilabdázó kalocsaiak ellen ez most kevés volt. A hazaiak helyzetét nehezítette, hogy a meghatározó játékosnak számító Dózsa Tamást a második félidő elején piros lappal kiállították. Ekkor úszott el a hazaiak „hajója”, ugyanis az emberelőnyt is kihasználva gyorsan 6 gólos előnyre tettek szert (14-20). Ugyan a későbbiekben a kalocsaiak részéről Kanalas Norbert is piros lapot kapott, de ez nem befolyásolta jelentősebben a mérkőzés alakulását.

A találkozó hajrájához magabiztos vezetéssel érkezett a kalocsai gárda és megérdemelten nyertek a megyei rangadón.

Horváth András – Kiskőrösi KSK edzője:
-Mindig kiváló hangulatú mérkőzést játszunk a kalocsaiakkal és ez most sem volt másként. A vendégek szemszögéből nézve ez egy jó mérkőzés volt, a mi oldalunkról tekintve pedig sajnos kicsit kellemetlenebb. Úgy gondolom, hogy amennyiben a mai formánkat át tudnánk menteni egy hozzánk hasonló képességű csapat ellen, akkor eredményesek lehetünk. Ma az ellenfelünk fizikálisan felőrölt bennünket és nagy szerepe volt a végeredmény kialakulásában a két kapus közti teljesítménynek is. A mai napon a jó eredmény eléréséhez a kapuban és a védekezésünkben is extrát kellett volna hozni. Sok mérkőzés van még hátra, megyünk tovább előre, edzünk és meg kell tanulnunk nyerni a verhető csapatok ellen.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS