A Határtalanul! pályázatot ettől a tanévtől középiskolások számára is kiterjesztették, osztályfőnökeink éltek a lehetőséggel. A két szerencsés osztály a 10.B és a 11.D volt, akik elutazhattak Erdélybe.

Október 8-án hajnalban fáradtan, de mégis izgatottan indultunk útnak. Sok utazás után az első megállónk Déva váránál volt, aztán megnéztük Vajdahunyad várát is. Látogatást tettünk Segesváron, majd Petőfi körtefájánál Székelykeresztúron. A két osztály négy különböző panzióban szállt meg Gyergyóújfaluban, meleg vacsorával vártak minket a házigazdák.

-Hirdetés-

Második nap megismerkedtünk az Elekes Vencel Iskolával, ahol két hetedikes osztállyal találkoztunk, megismerhettük az iskolát és a fiúk focimeccset játszottak az ottani fiatalokkal, amit meg is nyertek. Utána a helyi erdész elvitt minket egy túrára a vadászházig, ott finom házi kürtöskaláccsal kínáltak bennünket a fárasztó séta után. Végül a napot szalonnasütögetéssel zártuk a tábortűznél.

A harmadik napon túravezetővel mentünk le a tekerőpataki Sugó-barlangba, ahol sok denevért láthattunk és megcsodálhattuk a cseppkőképződményeket. Ezután vezetett túrán vettünk részt a Gyilkos-tónál és a Békás-szorosban. Itt mindenkinek volt ideje egy kis szabad programra. Este pedig közös táncházban vettünk részt a Katorzsa néptáncegyüttessel, illetve a helyi diáksággal. Két új népdalt is megtanulhattunk és különböző tánclépéseket ismerhettünk meg.

Negyedik nap II. Rákóczi Ferenc szobrát koszorúztuk meg Székelyudvarhelyen. Itt megálltunk a helyi cukrászdában egy kis sütizésre, ami mindenkit nagy boldogsággal töltött el. Ezután Korondon korongozás volt a programunk, valamint taplászás. Az idegenvezető bemutatta nekünk a székelykapu jellegzetességeit, majd házi sajtokat kóstolhattunk. Ezután Szejkefürdőn megtekintettük Orbán Balázs sírját és a székelykapukat.

Ötödik napon a Szent Anna-tó környékén túráztunk. Majd Mádéfalván megkoszorúztuk a székely veszedelem emlékművet. Ellátogattunk Csíkszeredába, ahol megnéztük a Makovecz-templomot. Aztán felsétáltunk a Csíksomlyó búcsújáró helyre.

Utolsó nap korán reggel indultunk haza. Útközben még látogatást tettünk Marosvásárhelyen, ill. végigsétáltunk a tordai sóbányában. Itt megkóstolhattuk a sót, kipróbáltuk a visszhangszobát és akinek kedve volt, felülhetett az óriáskerékre is. Hosszú utazás után 9-kor értünk vissza Kiskőrösre.

Személy szerint nekünk a kürtöskalács sütés, a korongozás és a Szent Anna-tó környéki túra tetszett a legjobban. Gyönyörű volt a kilátás, nagyon szuper túravezetőink voltak. A kirándulásnak köszönhetően még jobban összekovácsolódott az osztály és új embereket is megismerhettünk. Köszönjük tanárainknak a rengeteg fáradozást, és hogy részt vehettünk ezen a pályázaton.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS