A 2019/2020. tanév Atlétika ügyességi és váltófutó csapatbajnokság Diákolimpia® Országos Döntője 2019. október 19-20-án került megrendezésre a Kecskeméti Atlétikai Centrumban. Az eseményen a III-IV., valamint az V-VI. korcsoport versenyzői csapatban mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

-Hirdetés-

A rendezvény házigazdái a Magyar Diáksport Szövetség és a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület voltak.

A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét megyei jogú város alpolgármestere.

Szombaton az eseményt Dr. Erdős Dániel, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója, míg vasárnap Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség tiszteletbeli alelnöke nyitotta meg.

A KEVI diákjainak sikeréről felkészítő tanáruk, Czinkóczki Tibor testnevelő mesélt a vira.hu-nak:

Ez egy ügyességi és csapatbajnokság volt, ahol egy-egy versenyszámban (kislabdahajítás, távolugrás, súlylökés, … ) lehetett csapatot indítani. Mi a kislabdahajítás versenyszámba neveztünk, ahol egy 5 főből álló csapat négy legjobb eredményének vették az átlagát. A fiúk nagyon jó átlagot dobtak: kicsivel több, mint 60 métert. Csak egy csapattól kaptunk ki, az Egri Városi Sportiskolától, így a dobogó második fokán végeztünk. Mi az első csoportban voltunk: Székesfehérvár, Salgótarján, Kiskőrös, aztán jött a B és a C csoport és ők már kaptak egy kis hátszelet is, mely segítségükre volt. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ez is egy csodálatos eredmény, hiszen a fiúk ragyogóan szerepeltek. Összesen 119 iskola indult a versenyen. Közülük kilencedikként jutottunk be a legjobb 12-be a megyei döntőkön elért eredmények alapján. Az akkori átlagunkon most sikerült javítanunk, szóval sejtettem, hogy jó eredménnyel fogunk végezni ezúttal is.

A III.-IV. korcsoportban: Varga Bence (9.o), Szakács Gergő (8.o.), Téglás Hunor (8.o.), Simon Kornél, aki tavaly megyei bajnok is volt (7.o), Majoros Ádám (8.o.) alkották a KEVI csapatát. Ők többnyire kézilabdások, akik hetente két alkalommal edzenek az útmutatásommal, tehát nem véletlenül dobnak ilyen jól.

A fiúk nagyon örültek az eredménynek, nagyon boldogok voltak, sőt én is elégedett vagyok a teljesítményükkel. Úgy gondolom, hogy nagyon értékes a sikerük, hiszen ez egy A kategóriás verseny volt, ahol tulajdonképpen bárki indulhatott az országból, mivel a nevezést nem kötik semmihez sem. Ennek ellenére szeretném megjegyezni, hogy nagyon sok sportiskolát sikerült magunk mögé utasítanunk. A diákolimpia pedig nem csak egy rangos sportverseny, hanem országos tanulmányi versenynek is számít, ezáltal minden dobogós sportoló automatikusan 10 többletpontot kap majd a felsőoktatási felvételi során. 

A verseny eredményei a doeredmenyek.hu weboldalon, a fotók pedig a Diákolimpia® facebook oldalán érhetőek el.

Forrás: http://www.mdsz.hu/diakolimpia/ 

Kutyifa Icu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS