A Kiskőrösön lezajlott Roma Nemzetiségi Önkormányzati választás győztes csapata a Cigány Önkormányzatok és Roma Civil Szervezetek Érdekvédelmi Egyesülete lett.

-Hirdetés-

Az egyesület tagjai alkotják az újonnan megválasztott képviselő-testületet Kunhegyesi Ferenc, Virág Attila, Kunhegyesi Gábor (kereskedő), Kunhegyesi Nikolett és Kunhegyesi Gábor (alkalmi munkás) személyében.

A megválasztott képviselők Kunhegyesi Ferenc vezetésével október 19-én egy vacsorára várták a szavazóikat a Délibáb utca közösségi terénél, hogy kötetlen, baráti beszélgetés keretében köszönjék meg a bizalmat.

Történelmi pillanatnak nevezte a lezajlott választást Kunhegyesi Ferenc, amely során végre összefogtak a romák és megtapasztalhatták azt, hogy mit jelent a demokrácia. Elmondta, hogy végre voltak ellenfelek, akik megmérettették magukat és Rafai Attila mindössze egyetlen szavazattal maradt le a mandátumról. Azt látja, hogy kinőtte magát egy olyan generáció a romák között, akik tudják, hogy mit akarnak, terveik, önálló gondolataik vannak. Nem nagyon kampányolt és teljes mértékben a romákra bízta a döntést. Hangsúlyozta, hogy nem ígér a romáknak munkahelyeket, új házakat, csak az emberséget és a tisztességet. Megemlítette, hogy a romák felzárkóztatásával kapcsolatban nagy terveik vannak.

A Délibáb utcában az önkormányzattal közös összefogással épül egy új közösségi ház, ahol a tavaszi átadást követően tehetséggondozó komplexumot szeretnének beindítani.

Azon dolgoznak majd, hogy a roma gyermekeknek legyen szakmájuk és tisztességes életet tudjanak élni a jövőben.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével a kalocsai Pünkösdi Szeretetszolgálat szakmai munkatársai közül Gerencsér-Szegezdi Gabriella és Sánta Csilla is. Ők közösségi házat működtetnek egy civil szervezettel közösen Kalocsán, mely munkában Kunhegyesi Ferenc is a segítségükre van. Elmondták, hogy művészeti foglalkozásokat tartanak és vannak a gyermekek tanulását segítő korrepetálások is szakemberek bevonásával.

A „cselekvő szeretettel dobogó szív” gondolatát előtérbe helyezve tervezik Kiskőrösön is egy hasonló modell kialakítását. Szükséglet alapúan működnek, tehát amikor valakinek szüksége van cipőre, ruhára vagy élelmiszerre, akkor ennek megfelelő dolgokat adnak át az adományokból. Reményüket fejezték ki, hogy ez a rendszer Kiskőrösön is mihamarabb működni fog.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (25 db kép)
MEGOSZTÁS