A himnusz elhangzásával és a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyolcadik évfolyamának tanulói „Miénk a Grund” előadásával megkezdődött az október 23-i ünnepség Soltvadkerten, a Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében.

-Hirdetés-

„A magyarság nem kalapdísz, hanem a szíve mélyében viseli a magyar, mint tenger csigája a gyöngyét. A magyarságunk érzése mélyen bent ég bennünk, hogy szinte magunk sem tudunk róla, mint a tűzhányó hegyek, amelyek hideg kőhegyek, de egyszer megmordulnak.” (Gárdonyi Géza)

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kirobbanásának 63. évfordulója alkalmából, az ünnepi műsor felkészítő tanárai voltak: Darócziné Mátrai Enikő, Gurzó Lászlóné és Mihókné Rácz Renáta

Az előadást követően a Hősök terén, az ’56-os kopjafánál folytatódott az ünnepély, ahol Légrády Andor köszöntötte az egybegyűlteket, majd beszédet mondott Font Sándor országgyűlési képviselő.

„Az 1956-os forradalom és szabadságharc az egész világra befolyással volt. De leginkább a mi történelmünket, jövőnket formálta, s formálja még ma is” – hangzott el Légrády Andor köszöntőjében.

Az ünnepség keretein belül helyezték el a megemlékezés virágait az 1956-os kopjafánál, majd a koszorúzás után a színházteremben ünnepi képviselő-testületi ülés vette kezdetét, ahol Soltvadkert Város Önkormányzata kitüntető címeinek átadására került sor.

Soltvadkert Város Önkormányzata Képviselő-testülete példamutató emberi magatartásáért a köztiszteletben álló Daróczi Csaba Attila részére „Soltvadkert Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozta hosszú időn át, magas művészi színvonalon végzett természetfotós munkásságáért

A díjazottak és kitüntetettek:

Frittmann Márta JuditAz Év Vállalkozója
Demeter JánosSoltvadkert Város Sportjáért
Darányi JánosAz Év Sportolója
Fecske KláraSoltvadkert Város Szolgálatáért
Bundity GábornéPro Scole
Fontné Gyenes MáriaPro Scole
Forgó ErzsébetPro Scole
Grószné Havasi Rózsa KatalinPro Scole
Dr. Matus IstvánnéPro Scole
Kocsis ErnőSoltvadkert Városért
Prof. Dr. Gellén JánosPosztumusz Soltvadkert Város Díszpolgára
Daróczi Csaba AttilaSoltvadkert Város Díszpolgára

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS