Az egészség jegyében telt az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában. Az iskola életében már hagyománynak számító Saláta napon alsós és felsős tagozatos diákok külön-külön feladatokat teljesítettek.

-Hirdetés-

Az alsós osztályokban az osztályfőnökök készültek játékos vetélkedővel, tudáspróbával. Semmi sem volt kötött, mindenki saját kreativitását használta fel, hogy minél színesebben mutassa be az egészséges táplálkozás alapjait.

Mindenhol készültek valami finom salátával, amit együtt készítettek és fogyasztottak el. Senki sem készíti el ennyiféleképpen a gyümölcssalátát, mint a Bemes diákok.

A felsősök először a tornateremben sorversenyben vettek részt,hogy eldőljön minden évfolyamból melyik osztály a legsportosabb. Előzetes feladatként plakátokat készítettek, majd osztályonként húztak egy-egy zöldség vagy gyümölcsöt, amiből le kellett adni a zsűrinek egy alkotást vagy salátát.

Fel is adta a leckét a zeller, olajbogyó, vagy épp ananászból, céklából készült saláta. Volt olyan osztály, aki egyszerűen szobrászkodott egyet a kapott karalábéból. A zsűri minden alkotást díjazott.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (92 db kép)
MEGOSZTÁS